Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Dronken bestuurders van weg gehaald

Politie

De politie heeft de afgelopen dagen op Texel twee automobilisten van de weg gehaald wegens rijden onder invloed. De rijbewijzen werden ingevorderd.

Afgelopen nacht haalde de politie een 22-jarige man uit Wervershoof van de weg die onder invloed was van alcohol en drugs. De politie kreeg de betreffende persoon in het oog toen hij op de Nikadel in De Koog met hoge snelheid op een politiewagen af kwam rijden.

“Wij blokkeerden de weg zodat de auto moest stoppen. Vlak voor ons maakte de bestuurder een noodstop. Vervolgens ging hij er vol gas achteruit vandoor.” De politie zette de achtervolging in waarbij de bestuurder - achteruit rijdend - een snelheid van 50 kilometer per uur haalde. De politie kon de man uiteindelijk klem rijden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De officier van justitie zal de hoogte van de straf bepalen.

De man blies 265 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (ugl) en dat is drie keer meer dan een beginnend bestuurder (max 90 ugl) mag hebben. Uit een speekseltest bleek dat hij amfetamine in zijn lichaam had.

In de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 augustus haalde de politie op de Pontweg een 35-jarige dronken Brit van de weg. Hij reed met zijn bus meermaals door de berm. “De bestuurder was overduidelijk onder invloed van alcohol maar weigerde alle medewerking aan een ademanalyse. In dat geval krijgt de bestuurder automatisch de allerhoogste boete opgelegd en wordt het rijbewijs ingevorderd.” 

Als de bestuurder een ademanalyse had ondergaan, was de straf volgens de politie mogelijk lager uitgevallen. Nadere gegevens volgen nog.

Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 27 minuten geleden 1
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 17 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11