v.l.n.r. Lot van Schelt, Bianca van Pel en Peter op de Beek
v.l.n.r. Lot van Schelt, Bianca van Pel en Peter op de Beek

Eerste 'Post Corona' Maandbeker trekt veel deelnemers

Sport

Nu alle corona perikelen (tijdelijk?) naar de achtergrond zijn verdreven en de regels door de overheid verder versoepeld, is het weer toegestaan wedstrijden te golfen. Zondag staat derhalve de eerste ‘post-corona’-maandbeker op het programma, met een prijzenpakket van trouwe sponsor AB Texel. 

Het enthousiasme van de 43 deelnemers is groot. Vanwege de stormachtige wind zijn velen waarschijnlijk met gezonde tegenzin richting De Texelse getogen. En hoewel de uitslagen bewijzen dat het een zeer lastige dag is om het ronde kleinood in zo min mogelijk slagen uit te holen, zijn er toch altijd spelers die het onder deze omstandigheden wel voor de wind gaat.

In de derde en laatste categorie meteen ook de grootste verrassing. Talent Bianca van Pel steekt met kop en schouders boven het hele gezelschap uit. Spelend met een handicap van circa 28, slaat ze vol overtuiging 42 stableford punten bij elkaar, elf punten meer dan nummer twee, Henk Griffioen, en twaalf meer dan de nummer drie, Willem Hoogendijk.

Een divisie hoger is het spannender. Marijke de Beer-Dogger troeft om plek drie met een betere ‘tweede negen’ Andreas Schraag af. Beiden hebben 28 stablefordpunten. Anita Hiemstra wordt, met een puntje meer, tweede. Peter op de Beek weet echter het beste raad met de omstandigheden en wint met 33 punten.

Dan de eerste categorie. Favoriet Hugo Groothuis valt helaas uit met rugproblemen en dat biedt kansen voor de andere topspelers, maar Herbert de Geer, Kevin van Zuilekom, Maurice Frantzen, Floris-Jan Zwaag komen geen van allen maar in de buurt. Antoine Kersten rondt De Texelse weliswaar in 90 slagen, bruto de beste score van de dag, maar ook hij mist, na handicap-verrekening, het podium. Een derde plek (netto 83 slagen) is er voor Rob Maaswinkel en Tim de Haan, logistiek werknemer bij de sponsor, wordt tweede met 82 slagen. Eigenlijk is Lot van Schelt ook een van de vele deelnemers die, gegeven de berichten op Buienradar, liever lekker thuis had willen blijven. Maar ingeschreven, blijft ingeschreven, dus zeurt ze niet. Zonder verwachtingen begint ze aan de wedstrijd en wordt, tot haar eigen verbazing eerste. Zij heeft dezelfde score als De Haan, maar zij speelt de laatste holes beter en lijkt klaar voor de komende clubkampioenschappen. 

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 16 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3