Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Bedden Pontweg mogen van raad naar Mienterglop

Politiek

Maar zelden waren fracties zó verdeeld over een kwestie als die van de verplaatsing van de bedden van de Pontweg naar Mienterglop. 

Desondanks gaf een meerderheid van de raad het college woensdag opdracht te bekijken of verplaatsing van de stolp en met drie recreatieve appartementen naar Mienterglop toch mogelijk is.

Uitdrukkelijk tegen de wens van wethouder Kooiman, die desgevraagd aangaf hoe hij over dit amendement van de VVD en CDA zou stemmen (wat hij als collegelid overigens niet mocht): "Tegen. De indiener (Gerard Zoetelief) moet het huidige plan intrekken en een nieuw plan aanleveren. Ook moet nog worden gekeken welke bestemming Mienterglop precies krijgt, er zitten extra kosten aan en er is veel weerstand uit de omgeving. We zijn er dus niet zomaar, er komt een heel proces achteraan. Bovendien moet de indiener er mee akkoord gaan."

Dat laatste is het geval volgens Jur Schuiringa (VVD), die samen met Leontine Verseput (CDA) de variant om de complete stolp aan de Pontweg te verplaatsen (in feite herbouwen) aan het Mienterglop uit de hoge hoed toverde. 

Met negen stemmen vóór en zes tegen (GL, Van de Belt (PvdA), D66, Koot en Hoogerheide (TB). werd het amendement aangenomen. Zwaarwegende reden voor veel raadsleden was het traject in de aanloop naar dit besluit. "Het verdient niet de schoonheidsprijs", stelde Henri Soyer (GL). Hij vond dat dit geen reden om mee te werken aan de verplaatsing. 

In het bericht in de krant staat dat Soyer toch het amendement steunde, maar dat blijkt een misvatting. GroenLinks  incl. Soyer, stemde tegen het amendement, dus tegen de verplaatsing.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2