Afbeelding

College in principe akkoord met woonunits

Algemeen

Burgemeester en wethouders gaan akkoord met een principe-verzoek van de ondernemersvereniging van De Cocksdorp en Eierland om 15 tot 18 eenpersoons woonunits te plaatsen op het trainingsveld van SVC achter het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp.

De units zijn bedoeld om het tekort aan huisvesting voor tijdelijk personeel te verlichten. Bedoeling is dat ondernemers in De Cocksdorp en Eierland van de units gebruik kunnen maken.

Dat het college akkoord gaat met het principe-verzoek betekent dat de gemeente niet bij voornbaat  ‘nee’ zegt. De ondernemersvereniging is nu weer aan zet om de vergunningen voor de units aan te vragen om de plaatsing mogelijk te maken.

Het college stelt bij voorbaat een aantal voorwaarden. De units mogen uitsluitend gebruikt worden door tijdelijk personeel van bedrijven in De Cocksdorp voor maximaal één jaar. De mensen die in de units zitten, moeten elders hun hoofdverblijf hebben en worden ook niet ingeschreven bij de gemeente. Ze moeten een arbeidscontract van korter dan een jaar hebben.

De ondernemersvereniging kan het trainingsveld voor een marktconforme huurprijs huren van de gemeente, alle kosten voor het bouwrijp maken van het veld plus andere benodigde voorzieningen komen voor rekening van de ondernemersvereniging.

De ondernemersvereniging moet ook een beheerder aanwijzen die toezicht houdt op het gebruik van de units. Een Vereniging van Eigenaren moet zorgen voor onderhoud en het regelen van de gang van zaken op het terrein. Er moet verder één aanspreekpunt komen voor zowel de gemeente als omwonenden van het trainingsveld.

De boomsingel rond het trainingsveld moet blijven staan, zodat de units niet zichtbaar zijn voor de omgeving. Binnen de boomsingel worden de units geplaatst met de ‘rug’ naar de woningen aan Schipper Boonstraat. Die staan op circa 100 meter afstand.

Het initiatief is volgens het college in strijd met het bestemmingsplan ‘De Cocksdorp’, omdat het trainingsveld nu nog deels bestemd is voor ‘Sport’ en deels voor ‘Bos’. Er is ook nog geen bouwvlak aanwezig.

De tijdelijke woonunits mogen voor een periode van maximaal 10 jaar op het trainingsveld staan. Het college heeft nog geen uitspraak gedaan over het mogelijke gebruik van de voormalige kleedkamers van SVC voor andere doelen.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 6 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 11 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1