Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Oefeningen op de Vliehors Range

Algemeen

De Koninklijke Luchtmacht laat weten dat er een fout is geslopen in de berichtgeving over de oefeningen met F16's op De Vliehors. De oefeningen beginnen niet op de 21ste, maar al op 20 januari en duren tot en met vrijdag 24 januari.

Resumerend: Van maandag 20 januari tot en met vrijdagochtend 24 januari trainen F-16's van de Koninklijke Luchtmacht in het afwerpen van bommen met explosieve lading op de NAVO oefenlocatie de Vliehors Range op Vlieland. In deze periode worden bommen van het type MK82 (500 ponders) afgeworpen. De vluchten vinden plaats in de ochtend en de middag, met uitzondering van vrijdagmiddag.

Bij deze trainingsvluchten richt het Bureau Geluidshinder van de Koninklijke Luchtmacht op Texel meetposten in, waarbij de geconstateerde weersomstandigheden en de daaruit voortvloeiende geluidsbelasting bepalend zijn voor het kunnen uitvoeren van de geplande oefeningen. Deze mobiele meetposten staan in direct contact met de verkeerstoren van de Vliehors Range.

Vanwege operationele redenen of onvoorziene omstandigheden kan van bovenstaande planning worden afgeweken. Het laatste nieuws is te vinden op luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS teletekstpagina 766. Klachten kunnen worden ingediend via luchtmacht.nl/geluidshinder.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2