Spanning tijdens klaverjascompetitie Bethel
Spanning tijdens klaverjascompetitie Bethel Foto: Klaverjassen Bethel

Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Tromp en Stark denderen door

Algemeen

Bas Tromp en Frans Stark waren de sterksten in de zevende speelronde van de klaverjascompetitie Den Burg. Zij verstevigen met de rondewinst hun eerste plaats in het algemeen klassement.

Het is erg vroeg om het na zeven ronden (van de zesentwintig) al te roepen, maar Bas Tromp en Frans Stark lijken op weg om de competitie al vroeg in het slot te gooien. Deze week haalden de twee cracks hun eerste rondewinst van dit seizoen binnen. Alle vier de boompjes werden ruim gewonnen en dat leverde 6986 punten op. Opvallend was de grote regelmaat (hoogste partij 1827, laagste partij 1563) waarmee de score tot stand kwam. Er staat voorlopig geen maat op deze heren, zij slaan een behoorlijk gat met de directe concurrentie. Hiervan bleven Lieuwe van der Veen en Co Koomen nog het beste in het spoor door de tweede plaats te pakken. Zij bleven niet veel achter met een score van 6854 punten. Zij blijven tweede in het klassement.

Theo Witte haalde met stand-in Thijs Smit een keurige derde plaats binnen met 6663 punten. Dat was vooral te danken aan een sterk slot met twee boompjes van ruim 1800 punten. Theo en Gerard Witte stijgen hiermee van zes naar vier in het algemeen klassement. Marja en Martien Bakelaar haalden met 6390 punten de vierde plaats binnen. Dat leverde twee plaatsen winst in het klassement op, zij staan nu zevende. Frans Bos en George Eelman pakten de vijfde plaats met 6332 punten. Zij houden daarmee de twaalfde plaats vast. Het rondegemiddelde was met 6156 punten erg laag. Dat is het laagste gemiddelde van dit seizoen tot nu toe. En dat ondanks het vrij hoge aantal marsen: 25 stuks.

In het algemeen klassement nemen Tromp en Stark steeds meer afstand. Lieuwe van der Veen en Co Koomen bezetten een tweede plaats op 2110 punten. Daarachter volgt een grote subtop met kleine verschillen. Tiny Zwaneveld en Piet Moree maken nu de top-3 vol op een achterstand van 3430 punten. De verschillen zijn echter klein. 

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 1 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3