v.l.n.r. Antoine Kersten, Menno Schuijl, Marijke de Beer en Lot van Schelt
v.l.n.r. Antoine Kersten, Menno Schuijl, Marijke de Beer en Lot van Schelt

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Foursome kampioenschappen prooi voor Van Schelt/De Beer en Kersten/Schuijl

Sport

Het Texelse Clubkampioenschap Foursome op de rol staat; twee spelers, één bal en om en om slaan.

Zowel bij de dames als de heren zijn er meerdere koppels die een kans maken op een overwinning. Een cruciale keuze moet al voor de afslag worden gemaakt. Wie gaat de even holes spelen? Dan speel je alle par 3's, maar heb je ook bijna alle afslagen voor de wind, alleen op hole 2 en 4 niet.

Titelverdedigsters Agnes van Rijkom/Els de Ridder, vorig jaar nog met een ronde 89, weten dat niveau vandaag niet te herhalen. Met 101 staan ze niet eens op het podium. De bovenste 4 staan uiteindelijk binnen 2 slagen van elkaar. Gerdi Reijers gaat van start met de kersverse golfster en wedstrijdspeelster Remkje Visser. En dat doen ze prima, een rondje 100 en de derde plaats. Een gelijke score maar door het reglement alleen tweede, het nieuwe duo Nannete Egberts/Herma Haanen.

Het zijn Lot van Schelt en Marijke de Beer-Dogger die revanche nemen voor hun derde plek van 2018. Vorig seizoen een 101, deze editie 2 slagen beter voor een 99. En dat is genoeg om de grote beker te mogen heffen. De Beer staat terecht te stralen en geeft de eer aan het spel van Van Schelt, maar dat is te bescheiden. Je komt met zijn tweeën winnend over de eindstreep.

Bij de de heren is van de top 3 in 2018 is geen team meer intact of aanwezig, een jaar zonder titelverdedigers derhalve. Veel scores zijn om het voorzichtig te zeggen erg bedroevend. De teams Zwaag/Zoetelief en Blancke/Former maken er een rommeltje van. Maurice Frantzen/Alain Hirschler doen het al een stuk beter met 93 en pakken zowaar de 3de plaats. Shot of the Day is voor Frantzen die met een feilloze pitch over 50 meter uitholed voor een birdie op 8.

Het grote gevecht speelt zich af tussen Antoine Kersten met partner Menno Schuijl en Herbert de Geer met Tim de Haan. Met rondes van 85 komen beide teams moegestreden het clubhuis binnen en moeten een play-off spelen. Sudden Death te beginnen bij hole 1.

De Geer slaat als eerste af, rechts naast de fairway, geen echt goed ligging wegens een polletje. Kersten slaat zijn bal een stuk verder de par3 baan op, maar dus ook rechts in de rough. Ondanks een schuine stand heeft Schuijl een makkelijker slag naar de green. Nu is de beurt aan De Haan die de bal vol raakt, maar over de green slaat. Schuijl ruikt kansen, slaat recht naar de vlag die voor op de green staat. Net niet genoeg vaart. Door de spin komt de bal na één stuiter tot stilstand vlak voor de green. Nu weer de beurt aan De Geer. Hij chipt de bal de green op, maar laat een lange putt over voor zijn maat. Dan kijken de toeschouwers en tegenstanders naar Kersten. Die pakt een wedge uit zijn tas, weet zich ondanks alle publiek goed te focussen en met een simpele en soepele chip holed hij uit voor birdie en de overwinning van het Clubkampioenschap foursome. Een mooi eind van een evenzo mooie dag.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 15 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3