Lokale producten in de boerderijwinkel van De Waddel
Lokale producten in de boerderijwinkel van De Waddel

Dit artikel is geschreven door
Jan-Willem Bakker

Schapenbedrijf gelegen in het oeroude Hoge-Berggebied op Texel.

Winterse Waddelpakketten

Landbouw / Visserij

Schapenbedrijf De Waddel organiseert op 12 december voor de vijfde keer een pakkettenmiddag. De winterse pakketten zitten dit keer vol producten om bijvoorbeeld een stamppot of een pan snert mee te maken. Met de pakketten hoopt Jan-Willem Bakker het zijn klanten makkelijker te maken: alles ligt klaar als mensen het komen halen, het pakket kan ook bezorgd worden en ‘Vrienden van De Waddel’ krijgen korting. 

Het winterse pakket bevat niet alleen ongeveer 2,5 kilo lamsvlees en varkensvlees van De Waddel, maar dit keer ook producten van een aantal collega’s: een potje mosterd van Mosterdmakerij Texel, een zakje erwten van Boer Lap en zoete aardappelen van ‘t Landje (Westergeest). Mooie producten van collega’s die kiezen voor een andere koers, met minder gangbare teelten en een ruimer bouwplan, en zo bijdragen aan een hogere biodiversiteit. 

Door een Waddelpakket te kopen, helpt u niet alleen lokale ondernemers door deze pittige Coronatijd. Bakker: “Producten van De Waddel kopen, betekent dat u kiest voor rauwmelkse kaas en voor vlees van dieren waar met liefde en respect voor is gezorgd, die opgegroeid zijn bij hun moeders, die het hele jaar buiten lopen, en die bij ziekte waar mogelijk met kruiden en homeopathische middelen behandeld worden.” Bakker zet zich bovendien in voor de instandhouding van het landschap op en rondom de Hoge Berg, en voor circulaire en natuurinclusieve landbouw. Door Waddelproducten te kopen, ondersteunt u dit. 

Spreekt deze manier van werken u aan en wilt u meer informatie over de pakketten? Of heeft u een andere vraag, bijvoorbeeld over de stichting Vrienden van De Waddel? Stuur dan een mailtje naar info@dewaddel.nl 

Er kan natuurlijk meer besteld worden. Een mooie lamsbout voor het kerstdiner bijvoorbeeld, of koteletten, een half of heel lam of wat varkensvlees. Als mensen alleen een stukje kaas of vlees willen: de winkel is op maandag en vrijdag open van 10 tot 16 uur en op zaterdag van 13 tot 16 uur. De nieuwe vers- en vriesautomaat zijn altijd geopend. 

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 14 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3