Afbeelding
Foto: Zilveren Camera

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Zilveren Camera-tentoonstelling inspireert tot fotowedstrijd

Algemeen

De Zilveren Camera-tentoonstelling komt naar Texel. Over deze expositie meer in de krant van 4 juni. Maar om deelnemers meer tijd te geven, kondigen we nu alvast de fotowedstrijd aan die de Texelse Courant organiseert in samenwerking met de organisatie van de expositie in de toenmalige Drijverschool in Den Hoorn.

Het thema van de wedstrijd is 'Eilandleven – een kijkje achter de schermen van Texel en haar bewoners/bezoekers'. De jury zal er dan ook op letten dat er beleving in de foto's te zien is. Het is een breed thema, dat de fotografen uitdaagt. De winnende foto zal bekend worden gemaakt aan het einde van de expositie op 30 juni. De winnende foto siert de voorpagina van de hierop volgende dinsdagkrant.

De jury bestaat uit Anoek Steketee, Frank Spooren en Job Schepers. Steketee zit in de organisatie van de expositie in Den Hoorn en exposeerde eerder in onder meer het Rijksmuseum en FOAM. Frank Spooren is directeur van VVV Texel en weet alles van eilandbeleving. Job Schepers is sinds dit jaar hoofdredacteur van de Texelse Courant en won in 2018 nog de prijs voor de nieuwsbladfotografie.

"We hopen op verhalende foto's over Texel, Texelaars en haar bezoekers. Liever dus geen foto's van zonsondergangen en vuurtorens, maar van het leven op Texel, Texel achter de schermen. De foto moet een verhaal vertellen. Verder willen we de deelnemers vooral alle vrijheid geven en laten ons graag verrassen", stelt de jury.

Inzendingen kunnen tot 23 juni worden opgestuurd via job@texelsecourant.nl, onder vermelding van naam en contactgegevens. Graag verneemt de jury ook het verhaal achter de foto.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 6 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 9 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 11 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 13 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00