Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Texel heren 1 eindigt als tweede na knappe overwinning op koploper

Sport

Het is buitengewoon spannend op de laatste competitiedag met drie teams die kans maken op het kampioenschap. Het zal voor Texel heren 1 niet meevallen om kampioen te worden. Zij strijden op golfclub Heiloo tegen koploper Olympus 1, dat 2 wedstrijdpunten voorsprong heeft op Westfriese 1. Texel moet winnen van de koploper en Westfriese verliezen van de Veldzijde, dan wordt Texel kampioen. Captain Herbert de Geer spreekt zijn talenten voor de laatste keer toe: "Alles is nog mogelijk!"

Antoine Kersten en Kevin van Zuilekom bijten het spits af en nemen het op tegen het beste foursome-duo van Olympus. Ze lopen al snel achter de feiten aan en moeten alle zeilen bijzetten. Op hole 12 komt de ommekeer. Ze vechten ze zich terug naar 2 down om uiteindelijk op hole 18 all-square de hand te schudden.

Hugo Groothuis, deel uitmakend van het Nederlandse Jeugdteam, en aanstormend talent Mike Bosma kennen ook een stroef begin van de wedstrijd. De twee zetten hun schouders eronder en na een paar goede holes eindigen Groothuis en Bosma eveneens all-square op hole 18.

Herbert de Geer en Tim de Haan, een duo dat deze NGF-competitie nog ongeslagen is, gaat wel goed van start. Op hole 17 maakt De Haan een belangrijke put waardoor de hole niet verloren gaat en als de 18de wordt gewonnen, is de eindstand 2 up. Door de 4-2 tussenstand beginnen de Texelse heren met een positief gevoel aan de singles.

Groothuis weet dat hij het zwaar gaat krijgen, maar als de ongeslagen topgolfer op hole 17 een put van 8 meter maakt waardoor het all square blijft, raakt zijn opponent letterlijk van slag. Groothuis ruikt bloed en maakt het af op de laatste hole. 1 up. Kersten heeft het zwaar in zijn single en verliest op de 17-de; 2/1. Van Zuilekom heeft zijn kruit al verschoten in de foursomes en wordt van de baan geveegd; 7/5. De Geer komt al snel op achterstand, maar neemt zijn verantwoordelijkheid als captain. Hij harkt de winst naar binnen op hole 18; 1 up. Daarmee is de stand voorlopig 8-6.

Als Bosma, die zijn tegenstander geen kans geeft, overtuigend met 4/2 wint, is de overwinning van Heren Texel 1 een feit. Jammer dat De Haan ruim verliest van zijn Engelse tegenstander; 6/5.

Texel heren 1 gaat naar huis met de dag-overwinning en een tweede plaats in de NGF Poule. Westfriese 1 wordt kampioen en Heiloo 1 degradeert naar de derde klasse. Al met al is de tweede plaats een knappe prestatie van Texel heren 1.
 

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 9 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 14 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1