Dit artikel is geschreven door
DVO Biljartvereniging

Door Vriendschap Ontstaan in 1983. www.biljartenoptexel.nl

Balk, Sessink en Schuijl kampioen libre DVO

Algemeen

Bij de biljartvereniging DVO wordt op drie avonden een libre competitie gespeeld. Op de maandagavond werd Ries Balk kampioen, op de donderdagavond John Sessink en op de vrijdagavond Marc Schuijl.

In de eerste periode van de maandagavond competitie voerde Roel Riegman de lijst aan en leek af te stevenen op het kampioenschap. In de tweede periode zakte Riegman echter weg en kwam Balk sterk opzetten. Balk won de tweede periode, alsmede de derde en werd uiteindelijk de kampioen van de maandagavond. Caecilia Roeper werd tweede, de constant spelende Arie de Veij eindigde als derde. Gerard Appelman speelde het hoogste seizoens-gemiddelde (2,67) en speelde ook de hoogste serie (29). De partij met het hoogste gemiddelde op de maandagavond was voor Gijs Berger (6,83).

Op de donderdagavond bleef het tot de laatste avond spannend.

De uiteindelijke kampioen John Sessink was tot halverwege de competitie ergens in de middenmoot te vinden. In de tweede helft begon Sessink met de week beter te spelen en steeg langzaam maar zeker op de ranglijst. In de derde speelperiode stond hij vanaf het begin op de eerste plaats en stond die niet meer af. De laatste weken maakten alleen Ruud Beers en Roel Terpstra nog een theoretische kans. Terpstra werd winnaar van de derde periode en eindigde na Sessink als tweede in het eindklassement, Theo Kemper werd derde. Het hoogste seizoens-gemiddelde (5,35) werd gespeeld door Marc Prins, die ook de hoogste serie (84) speelde. De partij met het hoogste gemiddelde was ook voor Prins (18,3).

Op de vrijdagavond pakte Marc Schuijl al begin november de koppositie en behield deze tot op de laatste speelavond. Slechts Biem Trap en een steeds beter spelende Max Aubertijn konden een beetje in de buurt blijven maar werden uiteindelijk tweede, respectievelijk derde. Op de vrijdagavond competitie speelde Robbin Nieuwenhuis het hoogste gemiddelde (2,80) en tekende ook voor de hoogste serie (26). Op de laatste speelavond speelde Nieuwenhuis zijn beste partij met een gemiddelde van 13,5.

Momenteel wordt als afsluiting van het seizoen het traditionele Apriltoernooi gespeeld. Op 1 mei worden de finales gespeeld. Op deze avond strijden ook de kampioenen van de drie libre competitie avonden om het algeheel clubkampioenschap libre.

Alle uitslagen en partijen zijn te volgen op www.biljartenoptexel.nl

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 7 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 10 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 13 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 14 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00