Tim de Haan houdt controle in een bunker
Tim de Haan houdt controle in een bunker

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Heren 1 van De Texelse handhaaft zich in tweede klasse NGF competitie

Sport

Alhoewel Heren 1 van Golfclub De Texelse pas 1 wedstrijd heeft gespeeld in de landelijke golfcompetitie, waart het degradatiespook al rond. Er moet van Heiloo 1, dat al twee wedstrijden heeft verloren, worden gewonnen want anders lijkt handhaving bijkans onmogelijk.

Een goede start op de Westfriese Golfclub bij Westwoud is dus onontbeerlijk. Gelukkig geven Antoine Kersten en Kevin van Zuilekom het goede voorbeeld. Het zal de twee andere koppels niet zijn ontgaan dat zij al na 14 holes de 18 holes Foursome partij in hun voordeel hebben beslist. En dat is een steun in de rug. Hugo Groothuis en Mike Bosma sluitend winnend af op hole 17 en ook Herbert de Geer en Tim de Haan ontvangen, na een mooie en noodzakelijke bunkerslag van De Haan, felicitaties, ook op 17. Een goed begin; 6 tegen 0 en nog vier punten nodig voor de overall winst.

Groothuis gaat na de lunch als eerste de baan in en speelt gelijk en als Van Zuilekom met 1 up wint, is er nog maar 1 punt nodig voor de teamwinst. Dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Kersten heeft niets in te brengen en verlaat het golfbaan met de staart tussen de benen; 6/7. De Geer heeft zijn zenuwen niet onder controle, staat al na 5 holes vier down, vecht terug, maar verliest uiteindelijk met 1/2. Het zal toch niet?

Nee, het zal niet. Bosma staat dik voor en zegeviert met 6/5. En als kers op de taart boekt ook De Haan een knappe overwinning tegen een op papier veel sterkere tegenstander (4/2). Eindstand 13-5 en handhaving in de tweede klasse van de Nederlandse Golf Federatie (NGF)- competitie; een resultaat waar dit team, met twee nieuwelingen (Bosma en De Haan) trots op mag zijn.

Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 1 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 17 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 23 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35