Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Bibliotheek Texel

Met meer dan 600.000 bezoekers en ruim 36.000 leden is KopGroep Bibliotheken de grootste culturele instelling in de Noordkop

Van Speen tot game

Algemeen

Van Speen tot game. 

Op woensdag 3 april is er van 9.00 tot 10.00 uur een bijeenkomst in de bibliotheek voor ouders en peuters vanaf 2 jaar. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. 

Spelenderwijs zien hoe je samen met je peuter digitale media kunt combineren met een prentenboek. Aan de hand van leuke peuterboeken samen met je peuter de app van het prentenboek ontdekken en bekijken. 

 
Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Ze weten feilloos hun favoriete filmpje of spelletje te vinden op de tv, smartphone van mama of tablet van opa. Ze vermaken zich er prima mee en als ouder heb je even je handen vrij. Maar veel ouders hebben vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen. Zitten zij niet te lang achter een scherm? En de filmpjes en spelletjes die ze bekijken en spelen, is dat goede content? 

De Media Ukkie Dagen zijn van vrijdag 29 maart tot en met vrijdag 5 april en staan in het teken van het thema 'van speen tot game'. 

De allerkleinsten weten hun weg in de digitale wereld razendsnel te vinden. Peuters swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar, mediavaardig maakt nog niet mediawijs. 

Wat zijn leerzame apps voor je kind? Hoe vaak mag je kind op de tablet? Ouders praten hierover met elkaar, met de buren of met vrienden en familie: opvoeden is samenspel. De bibliotheek wil hieraan ook haar steentje bijdragen met gezellige bijeenkomsten over de combinatie van digitale media en prentenboeken. 

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 3 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 6 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 9 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 10 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00