Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Actiegroep "Texel Plastic Vrij"

Divers

Roland Bisschop, Henk Griffioen en Fred Winkel van de groep "Texel Plastic Vrij" starten zaterdagmorgen 23 maart om 11:00 uur op het plein bij Albert Heijn in Den Burg een actie om de bewustwording van plasticgebruik op Texel te vergroten.

Dat gebeurt door een openbare "master class". Doel van de actiegroep is om Texelaars, gasten en het bedrijfsleven meer te betrekken bij het plasticprobleem, meer bewuster te maken van de eigen verantwoordelijk en van de kracht die ze als consument hebben. Het moet er aan bijdragen dat op Texel verantwoord wordt omgegaan met plastic en waar nodig zoveel mogelijk zal worden vermeden.

"Texel Plastic Vrij" gaat voorlichting geven aan inwoners, gasten en zal het bedrijfsleven benaderen met gerichte acties zoals:

Een "Bejaarden tegen plastic"-tournee. Dat is een ludieke tocht langs de supermarkten om de klanten bewust te maken van de hoeveelheden in plastic verpakten producten, en ze een zetje in de goede richting te geven

Verder inzet van sociale media. Een laagdrempelig platform waarop kennis wordt gedeeld, tips en trucs worden geven, en informatie wordt verstrekt over de activiteiten. Ze benaderen het bedrijfsleven om gerichte samenwerkingen aan te gaan en willen het gesprek aangaan met de gemeente en andere instanties om te onderzoeken wat te doen aan een "Plastic Vrij Eiland".

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2