Er worden twee documentaires vertoond en chefkoks bereiden acht verschillende gerechtjes.
Er worden twee documentaires vertoond en chefkoks bereiden acht verschillende gerechtjes. Foto: Liselotte Schoo

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Film Food Event in Cinema Texel

Algemeen

In Cinema Texel is dinsdag 9 april het vierde Film Food Event. Na de documentaire Fucking Perfect, de kaskraker Burnt en de documentaires rondom Noma, is de bioscoop het toneel voor culinaire upcycling. De chefs laten zien wat er mogelijk is en hoe smakelijk duurzaam koken kan zijn.

Organisator Zsa zsa zsu Eventmanagement wil de bezoeker laten kennismaken met de documentaire; het verhaal, de uitdaging, de consequenties van ons consumentengedrag, de ingrediënten, de gerechten. Het Film Food Event is een complete culinaire avond met inhoud. De bezoeker kan genieten van een documentaire passend bij het thema No Waste, een welkomstdrankje aangeboden door HANOS Texel, acht verschillende gerechtjes en eventueel een bijpassend wijnarrangement.

De gerechtjes zijn geïnspireerd op de gerechten en technieken uit de documentaire. U kunt genieten van onze Texelse chefs en hun kookkunsten. Zo kunt u rekenen op de volgende deelnemers: Visrestaurant 't Pakhuus, Bij Jef, De Eilandkeuken, het Kook Atelier, BOSQ, Gastropaviljoen XV en LvY Indonesia (by Anneke's Kitchen). Daarnaast zal HANOS Texel, partner van het event, een demonstratie 'No Waste' geven op het podium van Cinema Texel. "Niet alleen interessant voor de professional, maar ook voor iedere thuiskok." vult Roelf Hooijschuur, vestigingsmanager HANOS Texel aan.

Duurzaamheid, innovatie en bewustzijn. Dat is voor de organisatie geen onbekend onderwerp. Met haar events zoals het Beach Food Festival probeert zij al jaren culinaire upcycling aandacht te geven. "Maar dit kan op een toegankelijke, smakelijke en leuke manier, zonder een preek of belerend te zijn." aldus Valerie Jongeneel. "Dus een saai onderwerp, harde kost? Nee zeker niet. Zie deze avond als de perfecte manier om van deze 8 bijzondere chefs iets te leren, terwijl we met elkaar genieten van al het lekkers."

Bezoekers zijn welkom vanaf 18.00 uur. De avond eindigt rond 22:00 uur. Er zijn twee documentaires en acht verschillende gerechtjes. Early bird kaarten á €49,50 zijn via www.cinematexel.nl te bestellen (tot 2 april, daarna €52,50). Het advies is kaarten tijdig te bestellen en af te halen. Want op = op.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2