ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH met ruime zege van laatste plaats

Algemeen

ZDH heeft zich zondag in Den Hoorn met een overtuigende zege van de laatste plaats gevoetbald. Na een 1-0 ruststand kwamen de gasten uit Petten nog terug tot 1-1, maar in het laatste kwartier schoten de Zwaluwen met scherp: 5-1.

Het was in de eerste helft met de harde wind tegen lastig combineren voor ZDH. Als dit wel lukte bleek de defensie van Petten redelijk broos. Uit een corner van Kees Lap schoot Tom Bijl via een verdediger net naast. Even later gaf Bijl voor op Daniël Bakker, die van dichtbij hard over de kruising schoot. Ook Gijs de Graaf miste rakelings. Aan de andere kant was het druk, maar kreeg keeper Tom Reijnders het zelden echt benauwd.

Na een half uur kwam ZDH op voorsprong. Koen Jansen kopte de bal na een ingooi van rechtsback Kees Lap op Mike de Bruijn, die de keeper met een schot in de korte hoek kansloos liet.

Met Lars Frederici voor Joost Boekel had ZDH na rust de voorsprong al snel kunnen verdubbelen, maar een schot en een kopbal van De Bruijn gingen net naast. Een teleurstelling was het uitvallen van de geblesseerde Jansen. Hij werd vervangen door de snelle Timo Westdorp, die afgelopen zomer was gestopt, maar nog wel lid is.

In het vervolg nam Petten de regie over en twintig minuten voor tijd werd het 1-1. Na een snel genomen corner kon de Pettemer schaduwspits van twintig meter vrij uithalen. Via het scheenbeen van De Bruijn ging de bal onhoudbaar in de verste hoek.

Het leek of ZDH deze wake up call nodig had, want plots ging de thuisploeg vol in de aanval. Al snel werd het 2-1. Lap bereikte met een verre inworp Westdorp, die een afgemeten voorzet gaf op De Bruijn. Een paar minuten later scoorde de 39-jarige voorzitter nogmaals, ditmaal met een kopbal uit een corner van Lap. Het was zijn twaalfde goal van het seizoen en zijn achtste hattrick voor ZDH in de competitie. Het was meteen zijn laatste wapenfeit, want hij werd vervangen door Willem Rommets.

In de laatste tien minuten scoorde ZDH nóg twee keer. Tijs van Exel stoomde op over de as van het veld en scoorde vanaf 25 meter met een fraai schot. In de slotminuut vond Lap met een vrije trap Bijl, die na een draai van 180 graden met een paar zaalvoetbalachtige bewegingen de doelman in de luren legde.

Zondag gaat ZDH op bezoek bij Callantsoog.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen gisteren 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15