Afbeelding
Foto: Justin Sinner Pictures

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Internationale Vrouwendag in Cinema Texel

Algemeen

Vrijdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Het thema voor dit jaar is 'Heldinnen'. De landelijke organisatie Cinemien haakt daar op in door op vier locaties in Nederland vier bijzondere films met sterke vrouwen in de hoofdrol te tonen. Naast Amsterdam, Rotterdam en Utrecht worden deze films ook op Texel vertoond in Cinema Texel in Den Burg.

Een passe-partout voor twee voorstellingen, inclusief glaasje prosecco en een goodie bag met twee DVD's en een tijdschrift kost € 25,00. Reserveren kan via 0222 312027, aan de kassa of www.cinematexel.nl. Losse kaarten per voorstelling zijn te koop voor € 12,50. De films komen uit Italië, Amerika, Frankrijk en Groot Brittannië.

De prijswinnende films die vertoond worden zijn:

13:30: L'Avenir - Nathalie is docente filosofie op een Parijs lyceum, getrouwd en moeder van 2 kids. Een druk leven. Dan vertelt haar man dat hij haar verlaat voor een ander. Zij probeert haar leven opnieuw vorm te geven.

16:00: Figlia Mia - een Jong meisje op zonovergoten Sardinië wordt verscheurd door haar liefde voor haar adoptie moeder en haar biologische moeder. Verhaal over onvolmaakt moederschap en onlosmakelijke banden.

19:00: Daphne - Daphne is 31 jaar oud, te jong om zich te settelen, te oud om doelloos te leven. Lange nachten, drank en verschillende minnaars zijn een welkome afleiding van de vraag: wat wil ik? Een onverwachte gebeurtenis dwingt haar langzaam maar zeker om haar leven onder ogen te zien. Een confrontatie met zichzelf is onvermijdelijk.

21:00: Carol - Therese werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 4 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 7 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 9 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 11 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00