Babs de Haan tijdens haar vloeroefening
Babs de Haan tijdens haar vloeroefening Foto: Madou de Haan

Babs de Haan succesvol in derde divisie turnen

Algemeen

Niet eerder was senior turnster Babs de Haan zo tevreden met een behaalde gedeelde vijfde plaats. De turnwedstrijd van afgelopen zondag in Amsterdam was bepalend om zich te plaatsen voor het districtskampioenschap en plaatsing voor de halve finale van het NK.

De eerste wedstrijd ervaring van de naar de derde divisie gepromoveerde Babs was niet zo succesvol  verlopen als waarop was gehoopt. Maar van die wedstrijd hadden turnster Babs en coach Nico Stoter het nodige geleerd. De oefenstof was aangepast en in het ruim vijftig geroutineerde turnsters tellende veld wist Babs zich nu stevig staande te houden.

Na drie toestellen kon de coach en turnster de balans opmaken en concluderen dat een goede sprong voldoende zou zijn om voor zowel de districtsfinale als voor de halve finale van het NK in de buurt van de kwalificatie-eisen te komen.

De geplande en risicovolle Tsukahara werd uit het programma gehaald en daarvoor in de plaats kwam zoals Babs het uitdrukte haar "gewone sprongetje". Het sprongetje leverde op dat moment een virtuele gedeelde 4e plaats op.

De turnsters waren in drie wedstrijden ingedeeld zodat op de terugweg naar Texel via de moderne verbindingen de wedstrijden en resultaten van de laatste turnsters konden worden gevolgd.

Eén turnster kwam nog over het resultaat van Babs heen en na enig rekenwerk kon op de boot geconcludeerd worden dat de doelstellingen ruimschoots waren gehaald. Voor beide wedstrijden is Babs gekwalificeerd.

In de halve finale zal Babs zich op sprong proberen te kwalificeren voor de "sprongfinale" van het NK in de derde divisie. Hiervoor heeft ze de twee verschillende sprongen met de nodige hoge uitgangswaarde al op de "plank" klaarliggen.

Minder gelukkig verging het jeugd turnster Isa Schouwstra (uitkomend voor GV Opmeer) die wel op vloer en zeker op brug goed bezig was maar op balk en sprong net niet voldoende evenwicht liet zien om zich voor de vervolgwedstrijden te plaatsen.

Babs de Haan op balk
Babs de Haan op vloer met op de achtergrond trainer Nico Stoter
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 3 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 4 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5
Afbeelding
Texelse Courant stopt samenwerking Spotta Algemeen 21 apr, 10:30 6