Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Bibliotheek Texel

Met meer dan 600.000 bezoekers en ruim 36.000 leden is KopGroep Bibliotheken de grootste culturele instelling in de Noordkop

Voorleesfeest in de bibliotheek

Algemeen

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Daarom organiseert KopGroep Bibliotheken tijdens de Nationale Voorleesdagen leuke en interactieve activiteiten voor kinderen en hun ouders. 

Kom woensdagmiddag 23 januari naar de bibliotheek en stap in de wereld van kat Harry, de hoofdpersoon uit: 'Een huis voor Harry', het Prentenboek van het Jaar. De kinderen horen hoe Harry verdwaalt maar dankzij zijn vrienden toch zijn huis weer terugvindt. Ze zoeken uit waar welk dier eigenlijk woont. Ze zingen samen een liedje en dansen zelf als de dieren uit het boek. Het boek wordt om 15.00 uur voorgelezen met het vertelkastje, daarna gaan de kinderen knutselen.  

Kinderen zijn gratis lid 

De Nationale Voorleesdagen zijn speciaal voor kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat. Maar bovenal is voorlezen leuk en gezellig. En een abonnement op de bibliotheek is oor kinderen helemaal gratis! 

Peuters en kleuters die tijdens de Voorleesdagen lid worden van KopGroep Bibliotheken, krijgen een leuk vingerpoppetje van Harry cadeau (zolang de voorraad strekt). 

Voorleesontbijt met burgemeester Uitdehaag 

Op woensdag 23 januari vindt het Nationale Voorleesontbijt plaats. Die dag lezen talloze bekende én onbekende Nederlanders voor aan peuters en kleuters om zo het voorlezen, aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Burgemeester Michiel Uitdehaag zal in de Texelse bibliotheek voorlezen uit het bekroonde Prentenboek. Peuters en kleuters die bij dit voorleesontbijt aanwezig willen zijn, mogen langskomen om 9 uur. Toegang gratis. 

Voorstelling Zoldertheater 

Het Zoldertheater speelt dinsdag 29 januari een speciale voorstelling rond de Nationale Voorleesdagen. Theatermakers Geert van Diepen en Lia Rood maken al jaren aantrekkelijke voorstellingen voor jonge kinderen en hun (groot)ouders. De voorstelling begint om 9.00 uur en kaartjes kosten € 3,50.  

Meer informatie en kaartverkoop via www.kopgroepbibliotheken.nl  

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 39 minuten geleden
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 1 uur geleden 2
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 18 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15