Sportvereniging De Koog

De Koog verliest van opponent DWOW

In het treffen met DWOW heeft De Koog aan het kortste eind getrokken. Op eigen veld verloor de formatie van Martin Koorn met 2-3.

In het eerste bedrijf speelde De Koog goed voetbal. Na een ietwat onrustig begin, begon het naarmate de wedstrijd vorderde, steeds meer op te rukken richting het doel van de tegenstander.
Toch kwam de thuisploeg op achterstand na een kopbal van de lepe spits van de gasten: 0-1

Alex Daalder was er niet veel later als de kippen bij om een verkeerde terugspeelbal af te straffen:

1-1. Zijn inzet werd in eerste instantie geblokt, maar in de rebound schoot hij onder de keeper door. Even later was Jesse Wonder met een bekeken voorzet de gelukkige man. Zijn voorzet werd door alles en iedereen gemist en belandde achter de keeper in het doel: 2-1

Na de thee kwam DWOW weer op gelijke hoogte nadat een buitenspeler niet goed werd afgedekt en met een bekeken schot de bal vrij eenvoudig langs keeper Eddy Witte kon mikken: 2-2

De Koog liet de kop niet hangen en zette alle zeilen bij. Dat resulteerde in een aantal schietkansen, waaronder één voor Bart-Jan Grisnigt. Zijn schot vanaf het zestienmetergebied zeilde rakelings naast. Ook Alex Daalder was met twee naar binnen draaiende schietacties dichtbij, maar een Koger doelpunt kon niet worden bijgeschreven.

De thuisploeg kwam een kwartier voor tijd, onfortuinlijk op achterstand na een slippertje van keeper Eddy Witte. Een schot op het natte veld kon de doelman niet klemmen, waarna de bal over de doellijn hobbelde: 2-3 Een serieuze domper voor De Koog, dat op alle fronten bleef strijden voor een resultaat. Helaas kon een treffer niet meer gemaakt worden en verloor het ongelukkig met 2-3.

"Na een ietwat moeizaam begin spelen we in de eerste helft goed en houden we DWOW onder gecontroleerde druk, aardig op afstand. In de tweede helft blijven we knokken, maar vergeten we gewoon te blijven voetballen. Dat is ons manco. De durf ebt weg om elkaar in de voeten aan te blijven spelen, waardoor we te vaak de lange bal gaan hanteren.  Evengoed kregen we in de tweede helft zeker nog de mogelijkheid om één of twee goals te maken. Dat is wel zonde. Lullig dat je op zo'n manier de wedstrijd dan verliest. Maar dat kan gebeuren in het voetbal." Aldus trainer Martin Koorn

Volgende week speelt De Koog thuis tegen Schagen.

Aanvang 14:00 uur

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2