Het Onderwijscentrum komt niet meer in het verlengde van de OSG, maar wordt een losstaand nieuw gebouw.
Het Onderwijscentrum komt niet meer in het verlengde van de OSG, maar wordt een losstaand nieuw gebouw. Foto: Google Maps

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Scholen bekijken consequenties losstaand Onderwijscentrum

Onderwijs

De schoolbesturen van de vijf basisscholen in Den Burg gaan de komende drie weken bekijken wat de consequenties zijn van de besluitvorming in de gemeenteraad over het Onderwijscentrum.

Dat hebben Jan Bot (bestuursvoorzitter Kopwerk en Schooltij), Gert Jan Veeter (Sarkon) en Ton Jong (Samenwerkingsschool Den Helder) vandaag in een gezamenlijke brief aan de ouders laten weten.

Volgens de schoolbestuurders wordt met alle direct betrokkenen bekeken wat de consequenties zijn nu het Onderwijscentrum een losstaand gebouw wordt en niet meer deels in het OSG-gebouw komt zoals aanvankelijk de bedoeling. Er wordt ook bekeken welke kansen een volledig nieuw schoolgebouw biedt.

De schoolbesturen zeggen hun best te doen het proces zo min mogelijk te vertragen. Er moeten echter onder meer nieuwe afspraken en nieuwe tekeningen gemaakt worden en daar zijn veel partijen bij betrokken.

"Hoewel we nu niet in hetzelfde gebouw als de OSG komen, hechten we eraan om nu alvast uit te spreken dat we onze uiterste best blijven doen om de inhoudelijke samenwerking te zoeken en een doorgaande lijn voor alle Texelse kinderen te realiseren."

De schoolbesturen van de Thijsseschool, Jozefschool, Kompasschool, Vrije School en De Fontein verwachten voor de kerstvakantie met nadere informatie te komen. "Dan verwachten we ook beter zicht te hebben over de tijd die we nodig hebben om nieuwe tekeningen te maken, de tijd die nodig is om daar draagvlak voor te krijgen en een eerste indicatie wanneer het Onderwijscentrum Texel kan zijn gerealiseerd."

De planning daarvoor was aanvankelijk de zomer van 2019 en dat werd een tijdje geleden al verschoven naar de zomer van 2020. 

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 12 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3