Jan van de Venis en Pauline Folkerts bij de interactieve informatiewand van het nationaal park bij Ecomare.
Jan van de Venis en Pauline Folkerts bij de interactieve informatiewand van het nationaal park bij Ecomare. Foto: Nationaal Park

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Interactieve wand voor nationaal park

Natuur

Nationaal Park Duinen van Texel heeft een interactieve informatiewand in gebruik genomen in de ontvangsthal van Ecomare.

De informatie- en belevingswand bestaat uit een metershoge kaart van Texel, een interactief scherm en een film waarop de highlights van het nationaal park worden getoond. Aangegeven wordt ook waar de beste wandel- en fietspaden zijn.

De informatiewand werd donderdag officieel geopend door Jan van de Venis, voorzitter van het nationaal park en directeur-bestuurder Pauline Folkerts van de Stichting Texels Museum waar Ecomare onder valt.

Volgens Van der Venis biedt de wand bezoekers de gelegenheid om de prachtige natuur in het nationaal park te genieten. "Tegelijkertijd maakt de informatiewand inzichtelijk welke kwetsbare natuur niet - of slechts een deel van het jaar - toegankelijk is voor publiek."

Folkerts noemde het infopunt een verrijking voor Ecomare. "We krijgen vaak vragen over het natuurgebied. Nu kunnen we bezoekers op een centrale plek in ons museum informeren over het Nationaal Park."

Het is het tweede infopunt van het nationaal park: Het Vogelinformatiecentrum in De Cocksdorp heeft sinds de zomer al een infopunt van Duinen van Texel in gebruik.

Ecomare had van 2004 tot 2013 al een bezoekerscentrum van het nationaal park waar informatie werd verstrekt, maar dat centrum werd in 2013 beëindigd als gevolg van bezuinigingen bij Staatsbosbeheer. SBB zorgde sinds 2004 als grootste grondbeheerder in het nationaal park voor het bezoekerscentrum, nadat Duinen van Texel in 2002 officieel was ingesteld.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 16 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 21 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1