Wouter Krab krijgt de geboortekoffer van de brandweer uit handen van brandweercommandant Jelle de Boer en burgemeester Michiel Uitdehaag.
Wouter Krab krijgt de geboortekoffer van de brandweer uit handen van brandweercommandant Jelle de Boer en burgemeester Michiel Uitdehaag. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Geboortekoffer voor Wouter Krab

Algemeen

Wouter Krab uit De Koog heeft donderdagochtend een geboortekoffer gekregen van de brandweer met tips om de veiligheid in huis op orde te hebben.

De brandweer reikt de koffer uit aan alle ouders op Texel die in de maand oktober geboorteaangifte doen van een kind. Dat gebeurt in het kader van de Nationale Brandpreventieweken.

Wouter, die recent samen met vriendin Noortje zoon Seppe Jutte kreeg, kreeg de geboortekoffer uit handen van brandweercommandant Jelle de Boer en burgemeester Michiel Uitdehaag. Dat gebeurde in het gemeentehuis in Den Burg.

In de koffer zit onder meer een brandmelder met een goede batterij die tien jaar meegaat. Jelle de Boer merkte op dat er nog wel eens brand voorkomt bij de jonge ouders, omdat de wasmachine en de wasdroger een stuk vaker draaien. Vooral wasdrogers willen nog wel eens de oorzaak zijn van brand in huis.

De koffer bevat volgens De Boer diverse websites waar ouders tips en adviezen kunnen vinden voor brandveiligheid in huis. Dat zijn www.gratiswoningcheck.nl, www.brandweer.nl/rozewolk, www.verkleindekansopbrand.nl en www.brandwondenstichting.nl/brandtest

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 1 uur geleden
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 6 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 23 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen gisteren
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1