ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH laat zege glippen bij Sint Boys

Algemeen

ZDH kwam in Sint Maarten tegen het ongeslagen Sint Boys drie keer op voorsprong, maar stond door twee treffers van de gastheren in de slotfase na het laatste fluitsignaal wel met lege handen: 4-3.

Na de onnodige nederlaag tegen Zeemacht (1-0) had coach Nico Kremer een paar veranderingen doorgevoerd. Joost Boekel verving de afwezige Lars Frederici als linksback, terwijl Sil van Lingen en Jesse Blankevoort in de basis startten ten koste van Tijs van Exel en Koen Jansen. ZDH heeft een groep spelers die aan elkaar gewaagd zijn en dat zorgt voor gezonde concurrentie.

ZDH zat er vanaf het begin bovenop en dat resulteerde al na acht minuten in de openingstreffer. Rechtsback Kees Lap zette goed door en bereikte Mike de Bruijn, die droog raak schoot. Het was pas de eerste tegentreffer voor Sint Boys van dit seizoen. Maar lang konden de Hoornders niet van de voorsprong genieten. Nadat keeper Tom Reijnders zijn ploeg eerst nog met drie fraaie reddingen op de been had gehouden, werd het na slordig balverlies in de veertiende minuut 1-1.

Daarna was sprake van een open wedstrijd met kansen voor beide doelen. Blankevoort en Bijl waren voor ZDH dichtbij een treffer, aan de andere kant liet Reijnders zijn reflexen als lijnkeeper zien. Na ruim half uur kwam ZDH opnieuw op voorsprong. Lap legde de bal uit een corner op het hoofd van De Bruijn, die bij de eerste paal fraai raak kopte. ZDH controleerde daarna de wedstrijd, maar verzuimde door te drukken.

Na de thee gooide Sint Boys het met meer 'lange ballen' over een andere boeg. Binnen het uur was het plotseling gelijk. De scheidsrechter zag in een onschuldige botsing tussen verdediger Guido Boogaard en een tegenstander tot verbazing van vriend en een vijand een penalty. Reijnders ging naar de goede hoek, maar kon geen redding meer brengen. ZDH herpakte zich en kwam binnen vijf minuten opnieuw op voorsprong. Boogaard trok mee naar voren en zette voor op De Bruijn, die zijn derde van de middag en alweer zijn zevende van het prille seizoen scoorde.

Sint Boys, gecoacht door oud-coach van De Koog Jan Loew, bleef geloven in een goed resultaat en vocht voor elke bal. De beloning kwam in de slotfase. Eerst ging de bal vanaf de rand van het strafschop tussen een woud van benen door in het doel en in blessuretijd werd het door een schot van afstand ook nog 4-3.

Zondag speelt ZDH thuis tegen Nieuwe Niedorp.