Boris.
Boris. Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Uitgebreid programma op late dierendag in Glazen Paleis

Algemeen

In het kader van Werelddierendag (4 oktober) houdt de Boris Foundation op zaterdag 6 oktober in het Glazen Paleis in Den Burg een informele, creatieve en gezellige dierendag om iedereen (en vooral de jeugd) bewust te maken van het grote milieuprobleem dat plastic geworden is.

De Boris Foundation, opgericht vanwege de strijd tegen plastic afval in zee en op land, werkt samen met de internationale Plastic Soup Foundation. De stichting is vernoemd naar landschildpad Boris, de hoofdpersoon in het boekje, dat Pieternel Geurtz geschreven heef. Vanaf 11:00 uur zijn er allerlei activiteiten waaronder workshops voor de jeugd, presentaties en een informatietafel. Aan deze dag zullen diverse mensen meewerken, zoals de dinosaurus-deskundige Femke Holwerda, die aansluitend aan de opening door wethouder Hennie Huisman, een kort praatje zal houden over het uitsterven van dino's en de bedreiging van hun nazaten (de vogels) door plastic in zee. Ecomare-bioloog Pierre Bonnet zal ook een voordracht houden over de slachtoffers van de plastic soep en NIOZ-wetenschapster Kiki Dethmers zal een presentatie geven over de consequenties van plastic soep voor de zeeschildpadden.

Greenbaglady Texel zal aanwezig zijn om stoffen tasjes van tweedehands textiel -in plaats van plastic- te promoten en Sytske Dijksen zal haar bekende "jutsels" tonen die veelal gemaakt zijn van gejutte plastic afval en ballonrestjes op het strand. Ook Jeanine Robberse zal wat figuren en objecten laten zien die ze maakt met behulp van jutkunst. Rebecca Geskus van Texels Vilt zal laten zien wat je met schapenwol kunt doen en Christine Paardekam van "Geknipt voor jou" geeft niet alleen een demonstratie spinnen, maar zal ook aandacht geven aan het recyclen van textiel. Evalien Smit van Hondenmassage Texel zal in het park demonstraties geven, bijvoorbeeld hoe een hond door een massage lekker ontspannen wordt; ze neemt ook dummy honden mee om voorbeelden te laten zien. Aanmelden kan via boristexel@outlook.com.

Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 19 minuten geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 2 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 19 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen gisteren
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7