Afbeelding
Foto: Bosq

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Bosq en Eigeweis grote winnaars Texel Culinair

Cultuur

Restaurant Bosq van Robin Koenen en zijn team is winnaar geworden van de jubileumeditie van Texel Culinair. Met gegaarde varkenswang won restaurant Eigeweis de prijs voor het beste gerechtje. Pure won met een Panna Cotta de eerste prijs voor het themagerechtje Feest.

Het foodevent trok opnieuw duizenden mensen. Na BOSQ, eindigden nieuwkomers het Kook Atelier en Passie op de tweede en respectievelijke derde plaats. De gastvrijheidsprijs is uitgereikt door Michael Bunink: "Als iemand begrijpt hoe je een paar vierkante meter betovert met je aanwezigheid dan is dat Emmeke Ran van Paal 17. Fantastisch hoe ze de ruimte beïnvloedt en het publiek besmet met positieve energie."

Het mooie weer leverde een belangrijke bijdrage aan het welslagen van de vijftiende editie van het Texel Culinair. Vrijdag was het druk, tot een bui om een uur of half elf 's avonds de straat schoonveegde, zaterdag kon je over de hoofden lopen en ook zondag volop belangstelling.

De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 2 uur geleden
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 6 uur geleden
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 23 uur geleden 8
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 15 apr, 11:54 73
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 15 apr, 10:30
Afbeelding
medewerker planning gezocht 15 apr, 10:00
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15