Sportvereniging De Koog

De Koog wint, hattrick Miko Honigh

Het elftal van afzwaaiend trainer Mario van der Hert heeft zijn laatste wedstrijd met 1-4 gewonnen.

Tegenstander was Dirkshorn, dat een erg zwakke indruk maakte.

Na ongeveer zeven minuten spelen, opende Miko Honigh de score. Na goed druk zetten van Cor Bijpost, kreeg Honigh de bal en kon de flamboyante middenvelder binnenschieten: 0-1

Mike van Dorsselaer had in de 17e minuut een prachtige pass op diezelfde Honigh in de benen. Vervolgens draaide de middenvelder zich knap weg bij twee verdedigers en schoot hard in de korte hoek: 2-0

Min of meer leek de wedstrijd gespeeld, maar achterover leunen deden de eilanders niet.

Vijf minuten voor rust was het wederom Miko Honigh die zijn hattrick completeerde.

Een schot werd niet geklemd door de doelman, waardoor Honigh van dichtbij kon binnen tikken: 3-0

Na de rust was er een compleet ander spelbeeld zichtbaar.

De Koog, dat dacht de wedstrijd al te hebben gewonnen, grossierde in het verkwanselen van mogelijkheden. Het had na tien minuten in de tweede helft zeker vijf a zes grote mogelijkheden gekregen, maar geen kans werd er verzilverd.

Dirkshorn was in deze wedstrijd qua voetbal niet opgewassen tegen de eilanders, maar prikte toch een doelpunt mee. Geklungel aan Koger zijde werd door een buitenspeler van Dirkshorn dan ook afgestraft.

Echt in de problemen kwam De Koog niet, maar in deze fase van de wedstrijd had nonchalance vaak de overhand. Dit tot ergernis van Mario van Der Hert. De trainer kwam geregeld met stemverheffing de dug-out uit zetten, om duidelijk te maken dat dit toch echt niet de bedoeling was.

In het slot van de wedstrijd was het Bart-Jan Grisnigt die na het missen van een handvol kansen, alsnog de eindstand op bracht: 4-1

"Zonder gekheid, deze wedstrijd hadden we gewoon met dubbele cijfers moeten winnen, als ik naar de hoeveelheid kansen keek, die we kregen. Daar wordt ik als voetbalmens soms wel een beetje pissig van hoe we daar mee omgaan. Maar goed, je wint hem met 1-4 en sluit het seizoen gewoon prima af. Ik vind het daarom ook erg jammer dat dit avontuur niet langer had mogen duren, maar het bestuur heeft eenmaal zo bepaald. Evengoed was dit voor mij en m´n begeleider Arnold (Kets red.) een prachtig jaar. Ook het elftal, dit zijn gewoon fantastische gasten. Stuk voor stuk. Ik ga ze missen. Echt." Aldus afzwaaiend trainer Mario van der Hert.

Volgende week, twee en drie juni is het jaarlijkse tweedaags Koog 1 toernooi op het sportpark van Kees Kooiman aan de Boodtlaan.

De weekend erop, zaterdag 9 juni, het sluit het eerste en tweede elftal (en aanhang) het seizoen waardig af, met een formele rondvaarttocht door de Amsterdamse grachten.