Afbeelding
Foto: Archief Texelse Courant

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

College wil toeristenbelasting voor 2019 dubbeltje omhoog

Politiek

Verhoging van de toeristenbelasting in 2019 met €0,10 naar €1,85 Dat is het voorstel van het college van b en w aan de gemeenteraad.

Het voorstel wijkt af van de gewoonte om de wijziging van de toeristenbelasting vast te leggen voor twee jaar, zoals is afgesproken met de toeristensector. De afwijking vloeit volgens wethouder van Financiën Hennie Huisman voort uit de onzekerheid die momenteel bestaat over een aantal zaken in de gemeentebegroting. Dat de voorgestelde verhoging van tien cent nu wordt aangekondigd, komt doordat met de toeristenbranche is afgesproken dit vóór de zomer bekend te maken.

Het college stelt de raad voor om de komende periode in gesprek te gaan over verschillende scenario's om de begroting voor 2019 sluitend te maken. In de eerste fase van het opstellen van de begroting worden beleidsvoorstellen en investeringsvoorstellen gedaan. 

In de zogeheten kaderstellende programmabegroting voor de raad benoemt het college fysieke, sociale en organisatorische voorstellen met financiële consequenties. Zoals de aanpak van het wegennet, investeringen in het sociaal domein en het in stand houden van de bereikbaarheid.

In fase twee komt het college met scenario's om de begroting sluitend te maken. Deze scenario's zijn gericht op het verhogen van inkomsten/ belastingen, het verlagen van uitgaven, het temporiseren van investeringen of een combinatie van deze maatregelen.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2