Er wordt druk gewerkt om alles op tijd af te krijgen.
Er wordt druk gewerkt om alles op tijd af te krijgen.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Nieuwe winkel Voordeelland aan Heemskerckstraat

Algemeen

Aan de Heemskerckstraat in Oudeschild opent donderdag een nieuwe zaak. Een zaak met luxe lifestyle aan de ene kant en tweedehands elektrische apparaten aan de andere kant. De zaak is een initiatief van Raoul en Dimitri Helleman van EP:Voordeelland.

"Het pand op de hoek was veel ondernemers een doorn in het oog. Het stond leeg, terwijl de rest van dat stuk van Oudeschild de laatste jaren juist zo mooi is geworden. Toen zijn we de opties gaan bekijken. Alles is grondig opgeknapt. Er is nieuw straatwerk, er komt nog een nieuwe pui in en het appartement dat boven de zaak zit, wordt komende winter helemaal opgeknapt", vertelt Raoul. Hij vervolgt: "Het is idee is bedacht door Jolanda en Daniëlle die het plan helemaal hebben bedacht en uitgevoerd."

Designlampen

Samen met Raoul lopen we door de nieuwe winkel die al voor een groot deel is ingericht. De meest uiteenlopende spullen staan al uitgestald in de schappen die zijn opgebouwd van pallets, hetgeen de winkel een frisse uitstraling geeft. Aan het plafond hangen designlampen in alle soorten en maten. "We willen mooi lifestyleartikelen verkopen, die je niet overal ziet. Bovendien moeten mensen niet denken dat we hier eigenlijk hetzelfde doen als hier tegenover. Dat is niet zo. Wel gaat deze zaak eerst net als de winkel aan de overkant Voordeelland heten."

De winkel is volgens Raoul bedoeld voor Texelaar en toerist. "We hebben echt gekeken naar onderscheidende spullen, zoals bijvoorbeeld mooie robuuste industriële lampen." Via een doorgang kom je in een zijvleugel. Daar staan allemaal tweedehands apparaten. Koelkasten, wasmachines, televisies, versterkers. "Er worden regelmatig spullen bij ons ingeruild omdat ze aan wat nieuws toe zijn of omdat het apparaat defect is. Wij lopen de apparaten helemaal langs en repareren ze waar nodig. Het zou zonde zijn als je die weggooit. Wij denken dat er een markt voor is. Zeker omdat mensen wel de service krijgen die ze ook bij EP gewend zijn."

Lekker winkelen

Raoul, Dimitri en hun team gaan de komende maanden bekijken wat wel gewaardeerd wordt en wat niet gewaardeerd wordt door de klanten. Daarna gaan ze in de winter verder werken aan het definitieve concept. "Het idee is dat men hier uiteindelijk lekker kan winkelen, maar ook terecht kan voor een simpel broodje en een kop koffie. De belangrijkste reden blijft echter dat we vonden dat er iets met dit pand moest gebeuren. Het is een prachtig pand. Zonde dat dat leeg stond."

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 10 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 13 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 15 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 17 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00