Dit artikel is geschreven door
ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH twee keer maar één helft goed

Algemeen

ZDH heeft afgelopen week twee keer kansloos verloren. Op Hemelvaartsdag was Succes in Hippolytushoef met 7-1 veel te sterk, zondag werd het in Schagen tegen SRC 6-0. In beide gevallen speelden de Zwaluwen één helft prima voetbal, maar leek er in de andere helft wel een heel ander team te staan.

Tegen Succes stond het bij rust nog maar 1-0 voor de thuisploeg en werd bij ZDH met een kopje thee erbij al voorzichtig de hoop op een stunt uitgesproken. Maar in de tweede helft ging het al snel mis en moest keeper Daniël Bakker binnen een kwartier drie doelpunten toestaan. Tim Arends maakte na voorbereidend werk van Gijs de Graaf de enige tegentreffer. Vermeldenswaard is nog het debuut van Beau Trap in het eerste elftal. De junior kwam twintig minuten voor tijd in het veld.

In Schagen keek ZDH al na twee minuten tegen een achterstand aan. Daarna hield de ploeg het vijfentwintig minuten droog, maar vervolgens scoorde SRC drie keer in zes minuten. Bij rust was de stand 5-0. In de tweede helft ging het een stuk beter en konden de gasten zelfs een paar keer gevaarlijk worden, al moest keeper Bakker ook een paar ingrijpen. Pas in de slotminuut scoorde SRC een zesde treffer. Deze had wel een luchtje van buitenspel. Ook in Schagen telde ZDH een debutant: tweede-elftalspeler Martijn Vink, die in de tweede helft Vincent Hardebol verving.

Op Pinksterzaterdag speelt ZDH een uitwedstrijd tegen VV Schagen, waarvan in Den Hoorn voor de winterstop met 3-1 werd gewonnen.

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 12 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 14 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 15 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5