Lijn 28 stopt vanaf 22 juli in Den Burg vermoedelijk alleen nog aan de Elemert. Lijn 828 vervalt.
Lijn 28 stopt vanaf 22 juli in Den Burg vermoedelijk alleen nog aan de Elemert. Lijn 828 vervalt.

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

"Connexxion bekijkt nog alternatieven"

Algemeen

Connexxion is nog aan het berekenen of een andere route van lijn 28 tot het behoud van bushaltes in Den Burg kan leiden.

Dat laat de gemeente weten in een reactie op de nieuwe dienstregeling van Connexxion die woensdag werd gepresenteerd. Volgens die regeling rijdt lijn 28 vanaf 22 juli in Den Burg nog alleen langs de halte aan de Elemert en worden de andere haltes in Den Burg niet meer aangedaan.

Dat levert tijdwinst op, zodat de bus daarna voldoende tijd heeft om door De Koog te rijden en vervolgens weer op tijd terug bij de boot op 't Horntje te zijn.

Volgens de gepresenteerde populaire versie van de nieuwe dienstregeling is de nieuwe route van lijn 28 al beklonken, maar volgens de gemeente is het nog niet zover.

"Van de provincie Noord Holland heeft Texel toestemming gekregen met Connexxion te overleggen over een aantal voorstellen om op een andere wijze tot een snellere route te komen. Het doel is de huidige busroute in Den Burg in stand te houden. Of deze voorstellen voldoende tijdwinst opleveren om de Den Burgroute te compenseren berekent Connexxion op dit moment." De provincie is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer met de bus.

Connexxion staat volgens de gemeente op het standpunt dat een groot deel van de reizigers in het oostelijk deel van Den Burg met de kleine Texelhopper op afroep kunnen reizen. De gemeente ziet het liefst dat lijn 28 langs alle haltes in Den Burg blijft rijden. De raad nam eerder deze maand nog unaniem een motie aan waarin het college werd opgeroepen er alles aan te doen om de haltes te behouden. Het college was toen al in de weer met Connexxion om de mogelijkheden van een andere route te bekijken.

Het mogelijk niet meer langs alle haltes rijden in Den Burg leidde gisteren op Facebook al tot veel verontwaardigde reacties.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 8 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3