Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Heren Tevoko promoveren

De heren van Tevoko uit Den Burg keren na één jaar afwezigheid weer terug in de eerste klasse van het volleybal.

De Texelaars stelden de promotie donderdagavond veilig in een allesbeslissende wedstrijd tegen directe concurrent De Boemel. Ze kwamen zelfs met de volle buit terug uit Tuitjenhorn; 0-4.

In de wetenschap dat de wedstrijd het seizoen kon maken of breken begonnen de eilandbewoners volgens Tevoko gespannen aan het duel. De Boemel leek in iets betere doen en pakte een snelle voorsprong die de ploeg tot aan de twintig punten kon vasthouden. Tevoko kwam op gelijke hoogte en beide teams kregen diverse setpoints in de spannende eindfase. Uiteindelijk was Tevoko net iets gelukkiger; een half mislukte smash van Ben Kenter bracht het Texelse team uiteindelijk de 26-28 zege in de belangrijke eerste set.

Het spelbeeld wijzigde zich daarna niet veel. De thuisploeg had erg veel moeite met de Texelse service, maar ook Tevoko speelde zeker niet foutloos. Net als vorige week zaterdag was de veldverdediging van de groen-zwarte formatie echter prima op orde. De sterk spelende Texelse middenaanvallers, Erik le Roux en Patrick Hollenberg, maakten aanvallend het verschil; 22-25.

De derde set was een kopie van de eerste set. De Boemel pakte een snelle voorsprong die ze tot halverwege de set vast konden houden. Ook nu raakten de eilandbewoners hier niet van in de war. Jitze Beintema, voor deze wedstrijd weer opgeroepen als spelverdeler, wist zijn aanvallers prima te bedienen en met opnieuw een klein verschil sleepte Tevoko ook de derde set binnen: 23-25.

Hiermee was de meeste spanning uit de wedstrijd weg. De Boemel leek aangeslagen en Tevoko pakte een grote voorsprong in de vierde set; 13-18. Opnieuw, zoals eigenlijk de hele wedstrijd, was de middenaanval van Tevoko hierbij ongrijpbaar voor de verdediging van de Boemel. Met veel enthousiasme liet de thuisploeg zien echter uit taai hout gesneden te zijn en kwam weer terug tot 24-24. Twee misverstanden aan Tuitjenhornder kant deed de ploeg echter alsnog de das om: 24-26.

Tevoko is met deze 0-4 zege niet meer te achterhalen door de concurrenten. De ploeg kan daardoor van het op zaterdag 21 april nog te spelen laatste thuisduel een feestwedstrijd maken. Enige consternatie en hilariteit was er na afloop in Tuitjenhorn nog wel toen bleek dat (de overige prima leidende) scheidsrechter de uitslag verkeerd om had ingevoerd in het digitale systeem van de Nevobo. Het mocht de Texelse pret niet drukken.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 2 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2