Sportvereniging De Koog

De Koog verliest ongelukkig

Algemeen

De Koog heeft afgelopen middag een puike wedstrijd afgeleverd, maar moest in de laatste minuten toch het onderspit delven.

In het voorgaande treffen tussen deze twee ploegen was er sprake van een complete offday bij De Koog, waardoor de eindstand uitkwam op 7-2 in het voordeel van Winkel. Mede daarom dachten de gasten misschien een makkelijke middag tegemoet te gaan, maar dat viel hen zwaar tegen.

Het vlaggenschip van De Koog, gecoacht door Van Der Hert had een duidelijk strijdplan en wist wat het moest doen om het gevaar van Winkel te bestrijden.

Dat was aan het wedstrijdbeeld dan ook wel te zien. De Koog had in de eerste helft de betere kansen. Een schot vanaf de vijfmeterlijn van Miko Honingh werd knap gepakt. Ook Marlon Zijm was met het hoofd dichtbij, maar zijn inzet werd eveneens gepareerd door de goed keepende goalie.

De Koog speelde heel gedisciplineerd en wist veelal de angel uit het spel van Winkel te halen. De ploeg van de gasten was vooral gevaarlijk in de omschakeling, maar dat wisten de eilanders goed op te vangen.

Na de rust kreeg Winkel iets meer baloverwicht, maar tot daadwerkelijke uitgespeelde kansen leidde dat niet zozeer. Alex Daalder had omstreeks de 70e minuut een goede kans. Een knappe rush werd opgevolgd door een uitgemeten schot in de verre hoek, maar weer bracht de doelman van Winkel knap redding. Ook de rebound ingeschoten door Daalder werd gepareerd door de doelverdediger.

In de 80e minuut kwam Winkel toch op voorsprong. Slordig balverlies in de Koger voorhoede werd na een snelle tegenaanval afgestraft door de spits van Winkel. Daarbij moet wel gezegd worden dat directe mandekker Bart-Jan Grisnigt ongelukkig uitgleed, waardoor de nr. 9 van Winkel oog in oog kwam te staan met keeper Eddy Witte: 0-1

De Koog probeerde nog met opportunistisch spel de gelijkmaker te forceren, maar dat lukte niet meer. Eindstand: 0-1

"Vooraf aan de wedstrijd tegen De Koog had de trainer van Winkel het over een tussendoortje wat 'even' overbrugd moest worden. Dat zijn teksten waar ik normaliter het griepvirus van krijg... Vreselijk vind ik dat, mensen die aan de plek op de ranglijst hun imago gaan toewijden... Brrr wat eng... Doe gewoon normaal vriend, denk ik dan. Maar dat terzijde. Ik ben gewoon apetrots op m'n jongens. Ik kan ze niks verwijten. Hoe vanmiddag het strijdplan is uitgevoerd echt top! En ik heb vandaag gewoon goed voetbal gezien. Een gelijkspel had verdiend geweest, maar dit is voetbal." Aldus Koog trainer Mario Van Der Hert.