Jur Schuiringa en Hennie Huisman.
Jur Schuiringa en Hennie Huisman. Foto: VVD Texel

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

VVD Texel kiest voor ervaring

Politiek

Op 5 februari, de zogenaamde dag der kandidaatstelling, leveren de politieke partijen hun kandidatenlijst in bij de gemeente. VVD Texel presenteert een lijst met 19 namen. De partij zet in op een mix van jong en oud, man, vrouw, én de nodige ervaring.  

De lijst wordt aangevoerd door Hennie Huisman, sinds 2010 wethouder voor de VVD. Op 2 staat fractievoorzitter Jur Schuiringa, al 12 jaar politiek actief, gevolgd door Peter van Sijp en Nick Ran die de afgelopen periode samen met Schuiringa in de raad zaten. Op nummer 5, terug van weggeweest, Nico Waerts. Waerts was van 2010 tot 2014 raadslid voor een lokale partij.

In de top tien Ireen Boekel (plaats 6)uit Oudeschild en Ewout van der Star (plaats 8) uit Oosterend. Zij hebben zich de afgelopen periode ingezet als commissielid en zijn hiervoor ook weer beschikbaar. Nieuw op nummer 7 is Isabel van der Star, 34 jaar, werkzaam als bedrijfsadviseur voor de agrarische sector en o.a. bestuurslid van LTO Noord, afdeling Texel. Ook Aaf van der Kooi is een nieuwkomer op plek 10. Zij heeft haar sporen vooral verdiend in financiële functies en was 11 jaar lid van de Rekenkamercommissie. 

Robbert de Jong, voorzitter VVD Texel, is trots op de kandidatenlijst. "We hebben een mooie, evenwichtige samenstelling met stuk voor stuk lokaal betrokken mensen die hun kennis en kunde voor Texel willen inzetten. De vraagstukken voor de gemeenteraad worden steeds complexer. Dat vereist politieke ervaring en kennis van zaken".

In de aanloop naar de verkiezingen zullen alle kandidaten een traject volgen ter voorbereiding op hun raads- en commissiewerk. Op de website van VVD Texel (texel.vvd.nl) is meer informatie te vinden over de kandidaten.

Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 3 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 4 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5
Afbeelding
Texelse Courant stopt samenwerking Spotta Algemeen 21 apr, 10:30 6