Inrukken maar!

Sportvereniging De Koog

De Koog met 4-1 te sterk voor Dirkshorn

In de het eerste treffen na de winterstop ging het De Koog voor de wind. Met een vrijwel complete selectie betrad de brigade van trainer Van der Hert de Koger arena.

Na ongeveer zeven minuten spelen moest een speler van Dirkshorn het veld al verlaten. Aanleiding was een kort opstootje, waarbij de desbetreffende speler nog iets lelijks snauwde tegen de scheidsrechter, waarna hij mocht inrukken.

Onder andere door het overtal kon De Koog veelal vrijuit oprukken richting het doel van de tegenstander.

Nog geen twee minuten later was het al kassa. Miko Honigh zette zijn hoofd tegen een puike voorzet van Ben Siebinga: 1-0

De Dirkshornders, gecoacht door Jeffrey Androg (red.), kregen bij vlagen ook een paar kleine kansen, maar wisten de Koger defensie niet in de problemen te brengen.

De marge werd vergroot door lievelingsmakelaar (niet te verwarren met een oplichter) Bart-Jan Grisnigt. Een lange solo werd in de 31e minuut afgerond met een zondagsschot in de verre hoek: 2-0

Na de rust leek het wel of de strijdbare wedstrijdinstelling bij een aantal spelers van De Koog in de kleedkamer was achtergebleven.

Na nog geen minuut spelen stond er 2-1 op het scorebord.

Het team van Van der Hert herpakte zich en wist in de 56e minuut zichzelf te belonen. Daan Eelman speelde met een splijtende pass Cor Bijpost vrij, waarna laatstgenoemde de bal knap in het doel wist te schuiven: 3-1

Omstreeks de 65e minuut kwam de bal uit een afgeslagen aanval bij Mike van Dorsselaer terecht. Het Helders loopwonder wist met een prachtig schot in de bovenhoek de eindstand veilig te stellen: 4-1

Trainer Van der Hert hield het kort: Vandaag was het spel gewoon goed, we hebben gedaan wat we moesten doen. Drie punten pakken tegen een directe concurrent. Maar wat was het koud bij die dug-out...! Godgloeiende, m'n poten vroren er bijna van af!

Volgende week speelt De Koog wederom thuis. Ditmaal tegen Winkel.

Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00
De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 16 apr, 14:10