Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

PvdA: nieuwe woningen alleen voor Texelaars

Politiek

De PvdA wil dat de honderd nog te realiseren woningen in Den Burg Oost alleen beschikbaar mogen komen voor mensen die nu al op Texel wonen. Dat schrijft de partij in een brief naar de andere partijen.

"Bovenop alle lopende bouwplannen van Woontij, gaan zij nog voor de zomer honderd extra sociale huurwoningen plaatsen in Den Burg Oost, ook bekend als Buurtskap De Tuunen. Deze extra woningen bieden door hun lage huur een prachtige kans voor Texelse woningzoekenden. De woningen zijn nadrukkelijk bedoeld om de krapte en stagnering op de Texelse woningmarkt te verminderen. PvdA Pro Texel wil dat deze woningen dat doel ook echt dienen en daarom op dit moment alleen beschikbaar mogen komen voor mensen die nu al op Texel wonen. Daarmee halen we huurders uit het vaak prijzige particuliere circuit, en kunnen ook andere mensen weer doorstromen naar vrijkomende woningen van Woontij."

In de Woonvisie uit 2016 staat de mogelijkheid om specifiek voor deze woningen een huisvestingsverordening te maken (bladzijde 14 Woonvisie): "Uit het woningbehoefteonderzoek onder bewoners die staan ingeschreven op de wachtlijst van Woontij, blijkt dat er druk is op de woningmarkt in het sociale segment. Voor de toewijzing van de 100 flexwoningen kan het nodig zijn om een huisvestingsverordening in te stellen. Het gaat hierbij om een eenmalige toewijzing (of toewijzingen gedurende een beperkte periode van eerste oplevering). Dit draagt bij aan een (structureel) veranderde situatie: de druk op de sociale woningmarkt wordt hierdoor verkleind. Op een later moment zal bekeken worden of dit instrument echt noodzakelijk is. Dit zou nog worden onderzocht. Ons lijkt het noodzakelijk", vervolgt de PvdA.

Zij stellen voor om uiterlijk een besluit te nemen in de gemeenteraad van 14 maart. 

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 22 uur geleden 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen gisteren
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2