Afbeelding
Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Sport op schoolplein

Gezondheid

De Texelse buurtsportcoaches en Young 4 Ever willen in oktober starten met naschoolse activiteiten op de schoolpleinen om Texelse jeugd te laten bewegen.

Buurtsportcoaches Ilse Vlaming en Nils Veldhuis willen langs bij de basisscholen om buiten schooltijd op het plein met de kinderen te gaan bewegen. Volgens Ilse en Nils worden dat diverse soorten sport, spel en beweegactiviteiten en is het allemaal vrijblijvend en laagdrempelig. Op www.buurtsportcoachtexel.nl staat in de agenda wanneer de buurtsportcoaches op welk schoolplein aanwezig zijn.

De naschoolse activiteiten zijn een vervolg op Move4Ever, een groter beweegprogramma dat de buurtsportcoaches en Young 4 Ever een jaar geleden opzetten. Afgelopen jaar kon de Texelse jeugd via de buurtsportcoaches ook al met diverse sporten in aanraking komen, alleen gebeurde dat op andere plekken. Het jeugd- en jongerenwerk en de sportcoaches hopen met het gebruik van de schoolpleinen letterlijk dichter bij de jeugd te komen. De Texelse buurtsportcoaches zijn er sinds september 2016. De functies kwamen er vanuit een project van de landelijke overheid om kinderen meer aan het bewegen te krijgen.

De buurtsportcoaches, die samenwerken met diverse partijen binnen het sociaal domein, beginnen onder de naam project 99 met een specifiek beweegprogramma voor bewoners van de '99' in Den Burg. Bedoeling is hen eveneens bij sport en beweging te betrekken. De coaches willen dit schooljaar eveneens de koningsspelen organiseren voor alle basisscholen om hen daarmee te ontlasten.

Nils en Ilse zijn verder actief met een groep Texelaars die in voorbereiding zijn voor de Beach Obstacle Run Texel die zaterdag 14 oktober voor de derde keer in de omgeving van De Koog wordt gehouden. Bedoeling was aanvankelijk met ongeveer vijftien mensen te gaan trainen, maar dat is inmiddels opgelopen tot dertig Texelaars die elke woensdagavond oefenen om obstakels te overwinnen.

Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 3 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 4 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5
Afbeelding
Texelse Courant stopt samenwerking Spotta Algemeen 21 apr, 10:30 6