Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Artex Kunstenschool

School of the Arts, music school, dance school, theatre school and courses fine arts

Open Lesweek Beeldend bij Artex

Cultuur

Van maandag 18 september t/m vrijdag 22 september organiseert Artex - Kunstenschool Texel een Open Lesweek Beeldend. Lijkt het je leuk om een van onze Beeldend cursussen te volgen, maar twijfel je nog? Gedurende deze week kun je vrijblijvend een proefles nemen!

Voor leerlingen van de bovenbouw basisschool en jongeren van de OSG: De KunstKlas
Het belangrijkste doel is om je te stimuleren je eigen weg te gaan om jezelf beeldend te uiten. We beschilderen kleding, maken een muurschildering en doen een project waar tekst het uitgangspunt is. Start: vrijdag 22 september om 15:30 uur.

Voor volwassenen:

Basiscursus fotografie
Tijdens deze cursus wordt niet alleen de techniek belicht, maar ook het verhaal/de zeggingskracht van de cursisten en hun foto's. Ook gaan we in op de historie en compositie. Niet alleen interessant voor amateur-fotografen, maar ook voor leerlingen die naar een vakopleiding willen en geprikkeld moeten worden een eigen identiteit aan hun portfolio te geven. Start: dinsdag 19 september om 19:30 uur.

Basiscursus tekenen & schilderen
Je leert verschillende technieken voor zowel tekenen als schilderen. Je leert hoe je (snel) kunt schetsen en ervaart hoe je kunt werken met diverse materialen (houtskool, potlood, acrylverf). Basisvormen, compositie en kleurenstudies worden behandeld: hoe zet je schetsen en ideeën om naar een uitgewerkt schilderij? Hoe geef je vorm aan je eigen ideeën? Start: woensdag 20 september om  9:45 uur.

Eenvoudige druktechnieken - Grafiek
In deze korte cursus komen druktechnieken aan bod die ook eenvoudig thuis zijn uit te voeren. We maken gebruik van sjablonen, stempels en gevonden materialen. Knippen, snijden en gutsen is onderdeel van het programma. Elke cursist maakt een persoonlijk plan. Dat kan doelgericht zijn (kerstkaart, verjaardagskalender), vormgericht (illustraties, boekje, leporello) of juist gericht op het experiment. Start: woensdag 20 september om 19:30 uur.

Schilderen PLUS
Je experimenteert met acryl- en aquarelverf, krijt, houtskool en inkt met rietpen. We laten ons inspireren door Grote Kunstenaars. Op die manier wandelen we op een speelse manier door de kunstgeschiedenis en langs de basisregels van de schilderkunst. We schetsen, werken een tekening uit en onderzoeken kleur- en lichtcontrasten. Ook komen kleurenleer en perspectief aan bod. Start: donderdag 21 september om 19:30 uur.

Natuurlijk kun je ook door het jaar heen een proefles nemen; neem contact op met de administratie voor het maken van een afspraak voor een proefles.

Kijk voor meer informatie of om je aan te melden op de website van Artex.

Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 2 uur geleden
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 19 uur geleden 7
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen gisteren 73
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 15 apr, 10:30
Afbeelding
medewerker planning gezocht 15 apr, 10:00
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15
Afbeelding
"Als we niets doen, gaat iedereen het voelen" Algemeen 14 apr, 10:30 13