Hoge snelheden bij de Stockcar Formule 1.
Hoge snelheden bij de Stockcar Formule 1.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Speedweekend MAB doet naam eer aan

Sport

De MAB kan terugkijken op een bijzonder geslaagd Speedweekend. Winnaar op het koningsnummer, de Stockcar Formule 1, werd de Friese coureur Pieter van der Iest. 

Het bewolkte, zachte en nagenoeg droge weer zorgde voor ideale omstandigheden voor dit drukbezochte autocrossweekend, waarbij meer dan tweehonderd coureurs uit het hele land en uit Engeland de strijd aanbonden. De pits puilde uit van de crosswagens, trucks, bussen en andere voertuigen. Monteurs, coureurs, helpers, suppoosten en andere betrokkenen reden en renden af en aan. In de arena ronkende motoren, rondvliegende prut, staal en andere onderdelen en vooral veel spanning en torenhoge snelheden op het circuit in Eierland. Vanuit Engeland was onder meer wereldkampioen Craig Finnikin naar Texel gekomen. Maar in de finale sloeg de pech toe en moest hij al na de eerste ronde naar het middenterrein. Hetzelfde lot overkwam ook landgenoot Danny Wainman. Pieter Langeveld, één van de Texelse favorieten, viel ook uit in de finale. Chris Boersen ging in de ultieme rit wel even aan kop, maar uiteindelijk was het Van der Iest die er met de bokaal vandoor ging. Tweede werd Jelle Tesselaar uit Breezand, voor Chris Boersen. Paul Harrison werd geëerd als beste Engelse coureur. 

In de Vrije Standaardklasse liepen de snelheden ook hoog op. Winnaar in deze klasse werd Patrick Sintebin uit Heerhugowaard, tweede Jan van der Weij uit Blije en derde Laurens Slik uit De Waal. In de Rodeoklasse reed Hein-Durk Vellema uit Holwerd zich naar de eerste plaats. Op de tweede plaats eindigde Arjen Visser uit Exmorra en derde werd Jitse Terpstra uit Hallum. Bij de junioren was Ole Witte de snelste coureur, tweede werd Jack Otten en derde Ruben Kager. Van de Bangerstox zijn bij de redactie nog geen uitslagen bekend. 


Rookvorming in de Rodeoklasse.


Finish van de Vrije Standaardklasse.


Roemloze aftocht, ook dat hoort bij de autocross. 


De winnaars van de Stockcar Formule 1. Rechts met de beker Pieter van der Iest, links tussen de crossmissen de beste Engelse coureur Paul Harrison. 

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 3 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3