Emile Roemer bekijkt het boek
Emile Roemer bekijkt het boek "Texel in stukjes" dat hij zojuist van Adriaan en Sytske Dijksen heeft ontvangen.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Eerst exemplaar " Texel in stukjes" voor Emile Roemer

Cultuur

Kamerlid en SP-boegbeeld Emile Roemer heeft zaterdag in Ecomare het eerste exemplaar van het foto- en verhalenboek "Texel in stukjes" in ontvangst genomen. 

Een boek gemaakt door natuurfotografen en -kenners Sytske en Adriaan Dijksen. Ze laten de lezer kennismaken met een kleurig Texel, vol planten en dieren. "Geen opgestoken vingertje, we wilden een boek maken dat mooi is voor iedereen, dat moet verbazen en verrassen. Een uitnodiging om met een andere blik Texel te verkennen. Een blik die openstaat voor flora en fauna om je heen. Groot en klein, nat en droog zout en zoet, dag en nacht."

De keus om het eerste boek aan Roemer te overhandigen was niet toevallig. Ze zijn lid van de SP en de politicus is een vaste Texelganger. Roemer: "Wij zijn al 23 jaar verknocht aan Texel. Met twee kleine meiden kampeerden we voor het eerst bij Piet Blom aan de Westerweg. We waren meteen helemaal verkocht, ieder voorjaar komen we een week naar Texel en in de zomer ook wel eens een keer. Mensen vragen: 'Wat is dat nou?' Zodra je op de boot zit ben je weg en heb je het vakantiegevoel. Als je hier bent dan voel je de rust van het eiland. Dan heb je de tijd om te gaan fietsen, wandelen en lezen en vooral de dingen te zien die jullie op een heel bijzonder manier op de gevoelige plaat hebben vastgelegd." Hij neemt een stapel boeken mee naar Den Haag, om die uit te delen aan zijn fractiegenoten. "Om hen te overtuigen dat ze ook naar Texel moeten komen."

Met een kwinkslag refereerde Roemer aan de onderhandelingen over een nieuw kabinet. "Herman Tjeenk Willink vroeg of ik dit weekend wilde doorgaan met onderhandelen. Nee', zei ik, '' ik doe niet mee, ik moet op Texel zijn." 
 

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 11 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3