Ingmar Moerbeek en Roxan Zegers in de winkel aan de Parkstraat.
Ingmar Moerbeek en Roxan Zegers in de winkel aan de Parkstraat.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Ingmar Moerbeek: "Verscheidenheid aan winkels is groot"

Zakelijk

Texel en Modehuis Moerbeek aan de Parkstraat in Den Burg, al 109 jaar zijn ze onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Hoewel de branche veranderd is, houden Ingmar Moerbeek en zijn team zich nog altijd moeiteloos staande.

"Het succes ligt voor een groot deel in de persoonlijke aandacht. Serieus tijd maken voor de klant en een goed advies, gecombineerd met een kop koffie. Het wordt nog altijd gewaardeerd", stelt Ingmar tevreden vast. Zonder zich op te dringen, begroet het personeel de klanten vriendelijk. "Het voordeel van Texel is dat de verscheidenheid aan winkels groot is. We hebben een soort van afspraak met de andere kledingwinkels dat je 'niet in elkaars merken gaat zitten'. Daardoor blijft er ruimte voor ons allemaal en versterk je elkaar juist. Als ik bepaalde kleding niet heb, verwijs ik klanten naar collega's en andersom. Je moet het met zijn allen doen", vertelt Ingmar.

Samenwerken

De samenwerking die Moerbeek aanstipt, zou hij graag breedgedragen zien. "Laten we beginnen met Winkelhart Den Burg. Ik snap niet dat er nog steeds ondernemers zijn die daar niet aan meedoen. Het toerisme is een zeer belangrijke groep op ons eiland. Je moet zorgen dat deze zich welkom blijft voelen en dat er dingen georganiseerd worden. Restaurants hebben baat bij winkelend publiek en andersom. Door dingen als bijvoorbeeld de zomermarkten te organiseren, komen er mensen naar Den Burg. Maar niet alleen het Winkelhart. Ook TOP en de VVV zijn partijen die van groot belang zijn voor het eiland", vervolgt hij.

Duidelijke mening

Moerbeek heeft een duidelijke mening, hetgeen je ook terugziet in zijn zaak. "Ik ben eigenwijs en weet wat ik wil. Doordat ik geen onderdeel ben van een grote keten, bepaal ik zelf wat we verkopen. Dat doe ik niet alleen, maar samen met een geweldig team. Sinds twee jaar werkt mijn nichtje Roxan Zegers ook in de zaak." Roxan bleek een schot in de roos. Naast een vertrouwd gezicht in de winkel, nam zij ook de leiding in de digitale slag. "We hadden nog geen website, nu wel. Ook zijn sociale media enorm belangrijk. Facebook is een uitstekende manier om je aanbiedingen of nieuwe collecties kenbaar te maken. Daarnaast zijn we begonnen met een nieuwsbrief. Wie zich daarvoor ingeschreven heeft, blijft op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen", stelt ze tevreden vast.

Naast Ingmar en Roxan bestaat het team van Modehuis Moerbeek uit een team van vijf dames. "Een hartstikke leuk, gezellig en veelzijdig team. Net zo veelzijdig als de kleding, die is ook voor alle doelgroepen en ieder budget geschikt. Iedereen, man of vrouw, kan hier terecht", legt Roxan uit. "Eerder hadden we een aparte mannen- en vrouwenzaak. In 2011 hebben we er weer één geheel van gemaakt. Het is niet de enige verandering. In de afgelopen jaren is er ook veel veranderd op het gebied van kleding en mode. Vandaag de dag verkoop je bijvoorbeeld een stoere Vanguard jeans of non-denim aan meerdere generaties", zegt Ingmar.

109 jaar houdt familie Moerbeek het dus al vol en er is vertrouwen naar de toekomst. "We zitten op een prachtige locatie. We leunen niet achterover en blijven meegaan met onze tijd. Mensen hebben op Texel nog de rust om te winkelen, wij zorgen dat ze keuze genoeg hebben", besluit Ingmar.

The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 56 minuten geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 2 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 3 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 20 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1