Afbeelding
Foto: Henk Bollink

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Proeverij van Texelse bieren in De Koog

Algemeen

De Dorpsstraat in De Koog staat komende zaterdag (22 april) in het teken van het Texels bier. Bierliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de eerste editie van Proeflokaal De Koog. Van 13:00 tot 18:00 uur kunnen bezoekers acht verschillende Texelse bieren proeven met een bijpassend hapje. De proeverij vindt verspreid door de Dorpsstraat plaats in diverse cafés en restaurants. De organisatie is in handen van Stichting H.E.K. en onderdeel van het programma van 'De Koog leeft!'.

De proeverij is niet alleen een kans om acht verschillende Texelse bieren in een andere omgeving te proeven, maar laat bezoekers ook kennis maken met verrassende bier-spijs combinaties. De proeverij brengt bezoekers langs Sjans, Bilder, Onder de Pomp, De Kuip, De Jutter, Geen Idee, Genieterij 't Plein en Eigeweis. De deelnemende horecagelegenheden hebben met zorg bijpassende hapjes geselecteerd. Van kokkels op Spaanse wijze tot een kaasplankje en een bonbon. "Naast de verrassende bier-spijs combinaties, is het bijzondere aan deze proeverij dat ieder biertje in een ander café of restaurant wordt geschonken. Het belooft een gezellige zaterdagmiddag te worden" vertelt Jeroen van Rossum (voorzitter Stichting H.E.K).

Kaartverkoop

De proeverij is toegankelijk middels de aanschaf van een toegangskaart Deze strippenkaart is goed voor acht bier-spijs combinaties. De kaarten kosten € 20,- per persoon. De kaartverkoop vindt plaats in Restaurant Eigeweis en online. De bezoeker ontvangt een betalingsbewijs. Vlak voor het evenement zijn de kaarten verkrijgbaar bij Restaurant Eigeweis. Er is maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wees er op tijd bij.  Bij iedere locatie is tevens op vertoon van de strippenkaart een extra proefglaasje verkrijgbaar voor € 2,50. Meer informatie vindt u via de Facebookpagina van De Koog leeft!.
 

Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 14 uur geleden 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 16 uur geleden 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 uur geleden
De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 16 apr, 14:10
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 16 apr, 10:30
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 15 apr, 17:15 8
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 15 apr, 11:54 73
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 15 apr, 10:30