Afbeelding
Foto: Google

Verkiezingen...

Algemeen

Stemmen...wat een gedoe...

Afgelopen week was woensdag 'Verkiezingsdag'; Nederland ging naar de stembus. Politiek is iets wat mij weinig boeit. Is niet geheel verstandig, ik weet het; me er een beetje in verdiepen kan geen kwaad. Het betreft tenslotte ook mijn persoontje. Middels het stemmen kunnen we de overheid laten weten wat we willen. Niet dat ze zich daar in Den Haag wat van aantrekken; zeker in Verkiezingstijd zijn het mooie woorden, maar de beloftes waarmaken, daar schort het nog wel eens aan. Vaak wordt iets bedacht en doorgevoerd zonder dat er beseft wordt wat voor gevolgen dat heeft in de praktijk. Bij grote, omvangrijke bedrijven/organisaties gebeurt dat ook; dan voert een directie iets door terwijl op de werkvloer blijkt dat het geen haalbare kaart is. Doordat de lijnen te lang zijn en er weinig direct contact is tussen de directie en de medewerkers, wordt dit te laat opgemerkt en aangepakt. Er zijn van die programma's waarbij een directeur undercover gaat op de werkvloer. Ik vind dat goed. Zo worden ze met de neus op de feiten gedrukt en merken ze wat hun besluiten teweegbrengen.

Op Texel valt het volgens mij wel mee. De lijnen tussen werkgevers en werknemers zijn hier mijns inziens korter.

Afijn, verkiezingen. Een dag van te voren wist ik nog niet wie of wat ik zou stemmen. Totdat er die dag drie momenten waren waarbij in mijn directe omgeving dezelfde partij ter sprake kwam; twee keer tijdens een gesprek en de derde keer als uitslag van een soort stemwijzer. Niet de Stemwijzer zelf, want die en het Kieskompas lagen er dinsdagavond uit wegens cyberaanvallen of overbelasting (lange leve de techniek…). In ieder geval werd me die avond duidelijk welke partij ik moest stemmen. Wie, daar was ik nog niet over uit. Woensdagochtend lukte het toch om ook de Stemwijzer en Kieskompas te raadplegen en ook daar kwam die ene partij uit. Niet zo heel raar, want de stellingen leken veel op elkaar waardoor mijn antwoorden ook idem waren.

Oké, de partij was ik dus over uit. Nu de kandidaat nog. Die keuze ging vlotter. Ik heb het woensdag wat verder laten bezinken en heb s'-avonds mijn stem uitgebracht. Dat stemmen zelf stelt overigens weinig voor; hokje in, rondje rood kleuren en hokje weer uit. De poeha eromheen is veel groter.

s'-Avonds stond de tv bij ons niet op de uitslagenzenders. Een hele avond erover praten is eveneens niet mijn ding. Mijn telefoon hield me middels nieuwsupdates wel op de hoogte.

Ondertussen is het weer weekend en is de grote aandacht met betrekking tot  de verkiezingen grotendeels achter de rug. Kunnen we ons weer op ander, belangrijk nieuws richten.

Ik kan me voorstellen dat u nu nieuwsgierig bent geworden op wat en wie ik nou uiteindelijk heb gestemd. Tja…

Tineke Stiehl - Timmer   

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 8 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 11 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 13 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 15 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00