Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Sylvia Eelman richt zich volledig op administratieve carrière

Zakelijk

"Een ondernemer is geen boekhouder. Vaak willen ze dat ook niet. Ik bied administratieve dienstverlening aan in de breedste zin van het woord", vertelt Sylvia Eelman (30) uit Den Burg. In 2012 begon ze met haar eigen administratiekantoor.

Eelman is dus al even actief, maar nu is ze zover gegroeid dat ze zich puur kan focussen op haar bedrijf. "De veelzijdigheid is één van de punten waarin ik me onderscheid. Ik verhuur me aan bedrijven die de administratie op orde willen hebben of uitval hebben vanwege bijvoorbeeld zwangerschapsverlof. Maar ik help ook ZZP-ers bij de administratie. Niet pas bij het opmaken van de jaarrekening, maar onder meer al bij de voorbereiding van hun boekhouding voor de accountant. Ik help ze bij het opstellen van facturen of bij het brengen van orde in de algemene administratie. Een timmerman is goed met gereedschap, ik ben goed met cijfers. Iedereen moet doen waar hij of zij goed in is. Ik richt me niet alleen op ondernemers, particulieren zijn net zo welkom. Verder word ik voor de administratieve afhandeling ingehuurd door intermediairs van bijvoorbeeld hypotheken of het bankwezen."

Sylvia weet wat ze wil, is makkelijk benaderbaar en goedlachs. "Ik vind persoonlijk contact erg belangrijk. Ik heb ervaring opgedaan bij meerdere bedrijven in deze sector. Wat ik vaak miste, was het contact met de klant. Nu ik voor mijzelf werk, moet dat juist. Ik heb altijd een kennismakingsgesprek met mijn klanten, zodat we weten wat we van elkaar verwachten en direct een vertrouwensband opbouwen." Ondanks haar jonge leeftijd garandeert Sylvia de kwaliteit. "Ik zit in mijn avonduren vaak te studeren om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Ik vind het heerlijk om kennis tot mij te nemen. Een goede basiskennis is de basis van mijn werk. Als ik er toch een keer niet uitkom, heb ik een boekhouder (inmiddels een goede kennis) aan de overkant als back-up. Maar ik hoef hem zelden om advies te vragen. Toch is het goed om extra kennis te hebben in je netwerk."

Het bedrijf van Sylvia is gevestigd aan de Beatrixlaan in Den Burg. "Ik ben geboren en getogen Texelaar. Het is prachtig dat dit gelukt is. Ik krijg veel steun van mijn moeder en mijn zus. Ik heb ook cliënten aan de overkant, maar naast het werk is mijn leven hier. Zo zaalvoetbal ik graag of ben ik bij mijn paard." Meer informatie over Sylvia Eelman is te vinden op www.seelman.nl. "En mensen kunnen altijd bellen als ze meer vragen hebben, op de website staat slechts een greep van de diensten. Mijn motto is niet voor niets: 'samen ondernemen, samen sterk'."

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 2 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3