Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Korenslag in De Koog

Cultuur

Grote en kleine koren uit het hele land brengen zondag 26 februari De Koog in muzikale sferen. De eerste editie van Korenslag Texel toont een scala van meer dan zeven verschillende muziekgenres. Ruim 450 koorzangers treden verdeeld over ten minste 15 koren op. Verspreid door de Dorpsstraat, in de Koger cafés en restaurants, worden tussen 14:00 en 18:00 uur diverse optredens verzorgd.  De organisatie is in handen van Stichting H.E.K. en onderdeel van het programma van 'De Koog leeft!'.

"Voor wie denkt dat koren saai zijn is een bezoek het zeker waard. Er is voor ieder wat wils, want naast smartlappen en zeeliederen kun je genieten van bijvoorbeeld 50' & 60's muziek, Nederlandstalig, schlagers en ook popmuziek. De koren komen vooral uit Noord-Holland. Onder leiding van dirigent Henk Bakker treden het Retrokoor uit Schagen, het Schlagerkoor uit Schagen en Liederlijk Schagen op. De Italiaanse dirigent Giancarlo Romita heeft het Eerste Schoorls Gemengd Mannenkoor en Wenen in Holland onder zijn hoede. Shantykoor Scheepstuygh is met 65 zangers het grootste deelnemende koor. Verder kunnen bezoekers onder andere ook meedeinen op de liederen van het Westerhavenkoor, die wereldlieren ten gehore brengen", schrijft de organisatie in een persbericht.

Mascha Engel, bestuurslid Stichting H.E.K.: "Voor een eerste editie hebben we een rijkelijk repertoire van koren. Koormuziek is hot en we moedigen iedereen aan dit mee te maken tijdens Korenslag." De toegang is gratis. De deelnemende horecagelegenheden zijn Eetcafé Sjans, Restaurant Eigeweis, Eetcafé 't Plein, Ribhouse Texel, Café de Jutter en Café Onder de Pomp. Het exacte programma wordt tijdig bekend gemaakt via de Facebookpagina van De Koog leeft!.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2