Foto: eigen foto.
Foto: eigen foto.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Priscilla Noorlander Noord Hollands kampioen

Sport

Priscilla Noorlander verscheen zondag met Gentleman aan de start van het regiokampioenschap M2 dressuur en mag zich Noord Hollands Kampioen in deze klasse noemen.

Het regiokampioenschap dressuur werd gehouden in Benningbroek. De combinatie reed in de eerste ronde naar de eerste plaats en kreeg voor haar eerste dressuurproef 202,5 en 213 punten, wat resulteerde in 69,25 procent. De beste zes combinatie gingen door voor het Noord Hollands Kampioenschap waar Noorlander zich wederom als eerste wist te plaatsen met een score van 64,58 procent (193 en 194,5 punten). Met deze score kreeg ze het kampioenslint omgehangen en is deze combinatie Noord Hollands Kampioen in de klasse M2 dressuur. In maart verschijnt de combinatie aan de start van het NK in Ermelo en zal ongetwijfeld proberen de landelijke titel in deze klasse in de wacht te slepen.

Stans Plaatsman mocht haar dressuurkunsten vrijdag vertonen met Hennessy in de klasse L1 en reed naar de zesde plaats (190,5 en 191)  en selecteerde zich met deze punten voor het overkampen op zondag. Daar reed ze naar een derde plaats met een gemiddelde van 67,5 procent wat haar een vierde plaats overall opleverde. Plaatsman staat met deze score eerste reserve geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap, waar ze heen mag als een combinatie die boven haar geplaatst is uitvalt. Op het kringkampioenschap reed zij in januari naar de tweede plek in deze klasse, maar door een fout van de organisatie bleek vrijdag dat Stans alsnog in januari het kampioenschap in de L1 op haar naam had geschreven. Ze kreeg alsnog de kampioensdeken en beker uitgereikt.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2