SunBeats. (Foto Stefan Krofft)
SunBeats. (Foto Stefan Krofft)

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Vragen over geluidsoverlast SunBeats

Algemeen

Texel 2010 heeft zondag vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over de geluidsoverlast van SunBeats afgelopen zaterdag.

De partij wil van het college weten of de overlast de grenzen van het betamelijke heeft overschreden. Het geluid op het strand bij Paal 17 was tot na middernacht tot in ieder geval Den Burg, Oudeschild en Oosterend te horen.

Texel 2010 wil van het college weten hoeveel klachten er bij de politie en de gemeente zijn binnengekomen en of er geluidsmetingen hebben plaatsgevonden.

De partij zegt de jeugd een feestje te gunnen, maar vindt wel dat bewoners en toeristen die er part nog deel aan hebben zoveel als mogelijk ontzien moeten worden. Voorgesteld wordt dat te doen door middel van geluidswallen voor de duur van het evenement.

De partij wil ook van het college weten of zij het "ernstig geluidsoverlast veroorzakende evenement" vindt passen binnen de kernwaarden en de Texelprincipes. "Mocht de overlast niet beperkt kunnen worden dan wil Texel 2010 dat er geen vergunning meer wordt afgegeven voor dit evenement."

Op social media waren gisteren en vandaag opmerkingen over het geluid van SunBeats te horen en het was zondag ook een gespreksonderwerp. Marieke Mast uit Den Burg stuurde een ingezonden brief aan de krant waarin ze zich afvraagt waarom de gemeente een vergunning geeft voor een evenement dat zoveel geluidsoverlast veroorzaakt.

Mast zegt iedereen graag zijn of haar plezier te gunnen, maar wijst erop dat waarschijnlijk duizenden mensen (Texelaars en gasten) zaterdagavond de slaap niet hebben kunnen vatten.

Afbeelding
Texelse IJsboerderij Labora zoekt ijsbereider m/v Algemeen 13 minuten geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een weekend-/vakantiehulp 55 minuten geleden
The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 3 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 4 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 21 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06