Het voltallige bestuur van Stichting VIP Sport
Het voltallige bestuur van Stichting VIP Sport

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Volledig team moet Larissa naar de Spelen van Rio helpen

Divers

'We hebben één doel en dat is Larissa naar Rio krijgen', vertelt Hetty van Dijk bij de presentatie Stichting VIP Sport (Visually Impaired People), gistermiddag in hotel De Lindeboom in Den Burg.

De Stichting bestond al anderhalf jaar, maar is nu uitgebreid van twee man naar een volledig bestuur met ieder zijn of haar eigen expertise. Naast steun en toeverlaat van het eerste uur Nico Waerts bestaat het bestuur nu uit voorzitter Hetty van Dijk, Dirk VInke, Carst Komdeur, John Betsema, Robert-Jan Graaf, Peerke Reijnders, Joop Rommets en natuurlijk Larissa zelf. Klaasen heeft zich - met pilot Haliegh Dolman -zo goed als zeker geplaatst voor de Paralympische Spelen van Rio. 'Of we moeten nu echt als een krant gaan rijden.' Om daadwerkelijk in 2016 naar Rio de Janeiro te kunnen is er nog wel geld nodig. 'We hebben een fiets waarop we deel mogen nemen aan het WK, maar dat is nog steeds een log en lomp ding. We willen een fiets die volledig op ons is afgestemd, maar zo'n fiets kost €15.000,-', legt Larissa uit. Met dat bedrag is het team er nog niet.

'Je hebt te maken met onkosten van trainingskampen en transport. De tweepersoons tandem past immers niet in iedere auto', legt Hetty uit. In totaal is minimaal €35.000,- nodig. Om zoveel mogelijk geld op te halen voor Larissa - en in de toekomst misschien ook voor andere Texelse sporters - is de website www.naarrio.nl  in het leven geroepen. Op deze website kan iedereen geld doneren of sponsor worden.

'Door deze ontwikkeling kan ik mij volledig focussen op de sport en heb ik een geweldig team die de marketing er omheen op zich neemt', stelt Klaassen tevreden vast. Het eerste doel van de wielrenster is een medaille op het WK baan dat op 26 maart begint in Apeldoorn. 'Goud zou natuurlijk nog mooier zijn, maar we willen ons zelf geen druk op leggen', besluit Klaassen.

 
Larissa vertelt over sport:
Topsport en studeren!
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 23 minuten geleden
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 5 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 21 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen gisteren 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3