Afbeelding

Geldboete Texelse 'drugsbaron'

Divers

Vanwege het kweken van en handelen in hennep kreeg een 47-jarige Oosterender donderdag een boete van €1000,- en twee maanden voorwaardelijke celstraf aan de broek. Het Openbaar Ministerie (OM), dat hem neerzette als 'dé softdrugsdealer van Texel', kreeg daarmee lang niet wat het had geëist.

Voor de officier van justitie was het klip en klaar: de Oosterender was bij héél veel Texelaars bekend, legde zich al behoorlijk lang toe op het dealen en had bovendien 200 gram van het spul op voorraad toen de politie bij hem binnenviel. Daarnaast werd ook nog eens 650 euro aan contanten in de woning gevonden. Ze eiste om die reden een taakstraf van 200 uur (5 weken) en 2 maanden voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van 2 jaar. 'Als stok achter de deur, als de verleiding te groot wordt', zei ze. De Oosterender wist op het eiland lang onder de radar te blijven. Hij startte met zijn florerende handeltje in mei 2012, maar een groeiende stroom geruchten deed hem begin dit jaar uiteindelijk de das om. De politie nam zijn woning onder observatie en sprak met mensen die bij hem langs waren geweest. In mei dit jaar waren er voldoende aanwijzingen die een inval in zijn woning rechtvaardigden.

De Texelaar werkte van meet af aan mee met de politie. "Ik wist wel dat het niet mocht, maar ik zag er het kwaad niet van in. Ik heb er spijt van, maar ik had niet het idee dat ik iets deed wat zwaar verboden was", zei de tegen de politierechter. Volgens de Oosterender verkocht hij alleen aan vrienden en vrienden van vrienden, mensen die bij hem thuis ook wat te drinken konden krijgen. Voor minderjarigen bleef de deur gesloten, beweerde hij stellig. Wel leverde hij bijvoorbeeld wiet aan een terminale oudere dame op het eiland.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2