De film werd maandag vertoond bij KTF.
De film werd maandag vertoond bij KTF.
VIDEO

Schaduwen op doek

Algemeen

'De stilte in de zaal vind ik het mooiste compliment', sprak Ericka Voortman van het Danslaboratorium nadat ze maandagavond de film van haar drie leerlingen had laten zien aan het toegestroomde publiek in het gebouw van de KTF aan de Emmalaan in Den Burg.

De leerlingen van het Danslabaratorium, Hanna Goemans (15), Kim Smit (13) en Lola Boogaard (15), hebben afgelopen jaar intensief getraind bij Voortman. 'Ze waren ontzettend gemotiveerd en omdat ik (nog) met heel weinig leerlingen werk komt het niet echt van een complete dansvoorstelling', vertelt de docente. De leerlingen kregen de film van tevoren niet te zien en ook voor hen was het maandag dus een verrassing wat Voortman er van gemaakt had. Ook een publiek dat de danseressen niet kent zou enthousiast moeten worden van het werk dat Voortman geleverd heeft. De mix die ze heeft gemaakt tussen de muziek, montage en beelden verdient meer dan een afgelegen zaaltje op een maandagavond. Voortman heeft de beelden in de montage aan elkaar gespiegeld, waardoor er bizarre ontmoetingen bestaan tussen de danseressen en de schaduw enerzijds en de spiegeling hiervan anderzijds. 'Ik vind het heel mooi, ik weet verder even niet wat ik moet zeggen. Prachtig gedaan', reageert Kim.

Wie de film wil zien kan morgen en op 7 augustus tussen 13.00 uur en 18.00 uur terecht in 't Drijverhuus aan de Naalrand in Den Hoorn. Daar wordt de film gedraaid tijdens de kunstmarkt van de Hoornder donderdag. 

Een voorproefje van de film:

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 7 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 13 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1